Rechtbank Zutphen


Uitspraken schuldeisers Exakta 29 december

Zutphen, 22 december 2010 - De rechtbank doet woensdag 29 december om 14.00 uur uitspraak over de vorderingen van ongeveer 160 schuldeisers. De groep stond 26 oktober in een zogeheten renvooizitting tegenover de curatoren van de failliete kozijnenfabriek Exakta. Zij deden mee aan een `cash back'-actie van het bedrijf en eisen nu het aankoopbedrag van hun kozijnen terug. Bekijk de nieuwsvideo voor een terugblik op de zitting van 26 oktober.

De uitspraak is in het gerechtsgebouw te Zutphen.

Cash back-actie
Het gaat in deze zaak om groot aantal schuldeisers die hebben deelgenomen aan een `Cash back'- actie van het bedrijf Exakta uit Winterswijk. Het bedrijf organiseerde in 1998 een geldterugactie bij de aankoop van kozijnen. In januari 2006 is het bedrijf failliet verklaard en zijn de curatoren gestart met de afwikkeling van het faillissement.

Aanmelden media
In de zittingszaal is een beperkt aantal plaatsen voor de media gereserveerd. Journalisten, cameramensen en fotografen kunnen zich tot en met dinsdag 28 december (uiterlijk 12.00 uur) aanmelden.

Aanmelding graag per e-mail (klik voor aanmelden) onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Uitspraken voor partijen
De rechtbank zal 29 december niet alle 160 uitspraken woordelijk voorlezen. Als betrokken schuldeiser bent u uiteraard welkom om de mondelinge toelichting van de rechter bij te wonen. De integrale uitwerking van uw uitspraak kunt u via uw advocaat opvragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatie rechtbank Zutphen
Telefoonnummer (0575) 59 35 00
E-mail-adres: communicatie.zutphen@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 22 december 2010 Naar boven