Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 29-12-2010

Glas tegen hoofd

DOORN- Op woensdagochtend kreeg een jongen een glas tegen zijn hoofd. Omstreeks 01.00 uur kreeg een 14-jarige jongen uit Leersum een glas tegen zijn hoofd toen op hij over het Plein1923 liep. De jongen die het glas had gegooid rende vervolgens hard weg. De jongen liep een snee in zijn gezicht op en moest deze wond laten behandelen in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op te reageren naar 0900-8844.

Houd de jaarwisselingfeestelijk!

HEUVELRUG Tijdens de jaarwisseling lopen inwoners in Heuvelrug een verhoogd risico om slachtoffer te worden van een woninginbraak. De politie roept inwoners op om ervoor te zorgen dat de woningen er niet verlaten uitzien.

De afgelopen jaren vonden tijdens oud en nieuw in het district Heuvelrug meer woninginbraken dan normaal plaats. Doordat veel mensen bij elkaar de feestdagen vieren, is het kennelijk voor inbrekers makkelijk om hun slag te slaan. Uit de gegevens blijkt dat de inbrekers vooral s middags en s avonds toeslaan. Omdat op die tijdstippen veel bewoners uit hun woningen weg zijn.

Politie en veiligheidspartners adviseren bewoners om bij vertrek de volgende acties te nemen:


- lichten aanschakelen als het donker wordt (evt. met behulp van een tijdschakelaar)


- de lichten aan het begin van de nacht uit te schakelen (thuisblijvende buren kunnen hier wellicht een rol in spelen)


- waardevolle spullen zoals tvs, fototoestel, cameras, telefoons, laptops uit het zicht te houden


- ramen sluiten en deuren in het slot draaien met de sleutel eruit


- auto voor de deur of oprit te plaatsen


- post weg te (laten) halen


- bij verdachte situaties (overmatige interesse van onbekenden voor een woning, inbraakgeluiden) de politie te bellen op het alarmnummer 112

Politie en partners hopen hiermee dat de inbrekers minder de kans krijgen en de feestdagen voor allen feestelijk verlopen.