Gemeente Haaren


Haaren onderzoekt samenwerking Sociale Zaken met Oisterwijk

De afdelingen Sociale Zaken Boxtel-Haaren en Oisterwijk willen onderzoeken of zij op termijn een samenwerkingsverband kunnen aangaan.

Ambtenaren en bestuurders van deze gemeenten hebben verklaard hier voorstander van te zijn. Zij hebben hiervoor de uitgangspunten en voorwaarden op papier gezet. Een onderzoeksbureau krijgt de opdracht om te onderzoeken op welke manier de samenwerking gestalte kan krijgen.

Sociale Zaken Haaren is in 2005 een samenwerking aangegaan met Sociale Zaken Boxtel. Deze samenwerking is heel succesvol gebleken. Sociale Zaken voert veel verschillende regelingen uit. Door de schaalvergroting kan de uitvoering nu efficiënter gebeuren en is de afdeling minder kwetsbaar. De dienstverlening aan de klanten kon op de eigen locatie in stand worden gehouden.

Dezelfde uitgangspunten gelden ook voor de beoogde samenwerking met Oisterwijk. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe de samenwerking met Boxtel-Haaren gestalte kan krijgen. De ondernemingsraden van de gemeenten Boxtel en Oisterwijk hebben een positief advies uitgebracht over de beoogde samenwerking. Tevens hebben zij enkele aandachtspunten geformuleerd waar in het onderzoek aandacht aan zal worden gegeven. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat samenwerking mogelijk is, dan wordt dit waarschijnlijk pas in 2012 gerealiseerd.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer G. Schönfeld 0411-665379 (sociale zaken Boxtel-Haaren) of mevrouw A. van de Wouw (sociale zaken Oisterwijk) 013-5291392.