Portaal

Oplevering nieuwbouw Rijnstraat

De eerste opleveringen van nieuwbouwwoningen in het Waterkwartier te Nijmegen zijn een feit. Het herstructureringsplan omvatte de sloop van bijna 200 woningen. Hiervoor in de plaats komen zo'n 190 nieuwe woningen, voor meer dan de helft huurwoningen. De 112 woningen aan het Amstelplein e.o. die onlangs helemaal zijn opgeknapt, maakten ook deel uit van dit plan.

Eind december 2010 werden de eerste huurwoningen in de Rijnstraat opgeleverd. De huurders werden uitgenodigd in het Gemeenschapshuis dat schuin tegenover de bouwlocatie ligt. De ondertekening van het huurcontract kreeg een feestelijk tintje met een petitfourtje van Portaal.

Bouwtijd half jaar
In 2007 werden 96 woningen gesloopt, waarna de archeologen van de gemeente aan de slag gingen. Zij hebben de hele locatie in kaart gebracht en veel informatie over een Romeinse nederzetting gevonden. In de tussentijd bleek de koopmarkt ingezakt. Portaal heeft vervolgens een bouwmethode gekozen die het mogelijk maakte om de bouwtijd van de woningen te verkorten. In November 2009 gingen de woningen in de verkoop voor een prijs van onder de 2 ton en met een bouwtijd van een half jaar.

In juli 2010 werd de start van de bouw groots gevierd met de toekomstige en huidige bewoners van het Waterkwartier. Onlangs werden de eerste woningen opgeleverd. Het gaat om 31 koopwoningen en 38 huurwoningen. Daarna wordt nog een appartementencomplex van 22 appartementen gebouwd waarvan er 12 aan Stichting Dichterbij worden verhuurd.
Samen met de toekomstige bewoners is besloten over de inrichting van een pleintje tussen de nieuwe huizen. De aanleg is voorzien in het voorjaar.

Begin 2011 2e fase in verkoop
Eind januari 2011 gaan de woningen voor de 2e bouwfase aan de Kanaalstraat en de Waalstraat in de verkoop. Het gaat om 53 koopwoningen, 23 eengezinswoningen en 14 appartementen die aan het RIBW worden verhuurd.

Portaal