Politie Drenthe

Woensdag 29 december 2010

Provincie Drenthe, 29-12-2010

Automobilist licht gewond

HOOGHALEN Op het Kanaal n.z. bij Hooghalen botste dinsdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Onstwedde tegen een boom. De man verklaarde even te zijn ingedommeld en daardoor met zijn auto in de rechterberm terecht te zijn gekomen. Zijn rit eindigde tegen de boom. Hij raakte licht gewond en moest zich onder behandeling van een huisarts stellen.

Agent bedreigd

HOOGEVEEN Een groepje van zes jongeren veroorzaakte dinsdagmiddag overlast in het winkelcentrum De Weide in Hoogeveen. Winkelend publiek werd gehinderd en lastig gevallen. Agenten die hier een eind aan wilden maken en de jongeren vroegen om weg te gaan kregen een grote mond. Dit gebeurde op luide toon en een bedreigende manier. Ook het steviger aanpakken en wegduwen van de jongeren had weinig effect. De grens werd overschreden toen een 18-jarige jongen uit Hoogeveen één van de agenten bedreigde met de woorden dat hij hem kapot zou maken. Deze jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. De bedreigde agent deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.

Inbraken winkels

RODEN In de nacht van dinsdag op woensdag is in Roden ingebroken in een winkel aan de Heerestraat en een winkel aan de Albertslaan. Bij een andere winkel aan de Albertslaan bleef het bij een poging. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een deur te forceren. Of er iets is weggenomen is nog niet bekend.

Onderzoek ongeval Thorbeckelaan Meppel

MEPPEL Bij de politie komen m.b.t. dit tragisch ongeval veel vragen binnen over het verloop van het onderzoek en de doodsoorzaak van de twee slachtoffers. De politie gaat in het onderzoek uit van het overlijden van de slachtoffers door het inademen van koolmonoxide. Deze conclusie is getrokken op basis van de aangetroffen situatie, de constatering/meting van de brandweer dat er in de woning koolmonoxide aanwezig was, de schouw van de slachtoffers door een GGD arts en de informatie van de andere personen die ook in de woning aanwezig waren. Het onderzoek van de politie richt zich in eerste instantie dan ook op het vinden van de oorzaak van het vrijkomen van koolmonoxide in de woning van de slachtoffers. Het onderzoek bestaat uit een technisch onderzoek en het horen van allerlei betrokkenen. Het zal zeker tot eind januari duren voor de politie de uitkomsten van dit onderzoek bekend zal maken.