Gemeente Roermond

Akkoord over poort bij Roosendael

Er komt een aparte poort in het hekwerk van het complex Het Roosendael in de wijk Donderberg. Dat is de uitkomst van een overleg van wethouder Raja Moussaoui met Wonen-Zuid, eigenaar van het complex. Gemeente en woningcorporatie delen de kosten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het benodigde geld al daarvoor beschikbaar gesteld. Het plaatsen van de poort is afhankelijk van de aanlevering van de bestelde materialen en ook van de weersomstandigheden omdat er ook een toegangspad moet worden aangelegd.

Het verzoek daartoe is gekomen van de bewoners van Het Roosendael, nadat eind augustus een deel van het Pastoor de Witpad werd afgesloten. Directe aanleiding waren de vernielingen aan het gebouw van het wijkteam, later gevolgd door brandstichting. Dit gedeelte van het Pastoor de Witpad kon anders door jongeren gebruikt worden als vluchtroute.

Een neveneffect van de tijdelijke afsluiting is dat de senioren van Het Roosendael moeten omlopen om de Donderbergweg te bereiken Op de bewonersavond over de verbouwing van de Donderie op dinsdag 30 november jl. is dit nog eens benadrukt. In goed overleg is de oplossing is gevonden in het plaatsen van de poort in het hekwerk. .

In januari 2011 volgt een afzonderlijk voorstel over het al dan niet definitief afsluiten van een deel van het Pastoor de Witpad. Met betrokken partijen waaronder de brandweer en de wijkagent is overleg. Uiteindelijk zal de gemeenteraad daarover beslissen.

Eerste publicatiedatum: 29-12-2010 Bijgewerkt: 29-12-2010