Gemeente Voorschoten


Onderhoud bomen en houtopstanden winterseizoen

De gemeente Voorschoten heeft veel bomen, hakhoutbosjes en houtwallen en -singels in eigendom en beheer. Een afwisselende beplanting, waar we zuinig op zijn. Om de kwaliteit en de levensvatbaarheid van onze bomen en houtwallen te behouden, is het nodig om met enige regelmaat de bomen te snoeien en de houtwallen en singels te onderhouden. Dit onderhoud vindt plaats van eind december tot medio maart (aanvang van het broedseizoen).

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van struiken om de bloei te bevorderen. Daarnaast worden overhangende takken en groen, die bij uitzichthoeken het uitzicht belemmeren verwijderd. Bij de snoeiwerkzaamheden gaat de gemeente zorgvuldig om met aanwezige natuur. Elke winter pakken we een deel van de beplanting grondig aan.

Overlast

De gemeente kiest bewust voor de winter, om broedende vogels niet te verstoren. Ook is het beter voor de bomen, omdat deze tijdens de winterperiode in rust zijn en weinig hinder ondervinden van de ontstane snoeiwonden. Het kan voorkomen dat u van deze onderhoudswerkzaamheden (geluids-)overlast ondervindt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie

Bel voor meer informatie gratis met het Servicepunt van het Uitvoerend bedrijf. Telefoonnummer (0800) 235 82 48, op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar servicepunt@voorschoten.nl

* 29 december 2010