Politie Twente

Zeven mannen aangehouden voor mishandeling Ootmarsum
In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november werden in Ootmarsum tijdens de 'Koale Kermis' verschillende aangiftes gedaan van mishandelingen. De politie startte een onderzoek en heeft naar aanleiding van dat onderzoek in de afgelopen dagen zeven mannen aangehouden. Twee van hen zijn na verhoor heengezonden.

Maandag 27 en dinsdag 28 december zijn twee mannen van 20 en 21 jaar uit Overdinkel, een 19-jarige man uit De Lutte en vier mannen van 20, 20, 21 en 22 jaar uit Losser aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 22-jarige man uit Albergen. Een 20-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Losser, zijn na verhoor heengezonden. De overige vijf mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Tijdens de 'Koale Kermis' werd de 22-jarige man uit Albergen door een groep belaagd en in elkaar geslagen. Toen een 21-jarige portier probeerde de man te helpen, ging de groep er vandoor. De portier wist samen met een andere portier één van de groepsleden, een 21-jarige man uit Overdinkel, aan te houden. Deze man verzette zich hevig, waarop de groep weer terug kwam. Vervolgens raakte de groep slaags met de 21-jarige portier. Zowel de 21-jarige portier als de 22-jarige man uit Albergen deden aangifte van mishandeling. (2010105213 / 2010100255)

Man aangehouden
Westerhaar - Vriezenveensewijk Dinsdagavond omstreeks 21.00 uur is een 38-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk aangehouden nadat hij bij een horecagelegenheid aan de Leidijk in Westerhaar - Vriezenveensewijk vernielingen had gepleegd.

De man had zich vervelend gedragen bij de horecagelegenheid. Vervolgens is hij met zijn auto tegen een terrasafscheiding gereden, waardoor deze werd vernield. Daarna ging de man er vandoor. Agenten hebben de man in zijn woning aangehouden in verband met het plegen van de vernielingen en omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. De man weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse. Daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (2010115206 / 2010115182)

Huisverbod opgelegd
Enschede
Dinsdag 28 december is een huisverbod opgelegd aan een 26-jarige man uit Enschede. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Hulpverlening is opgestart. (2010115078)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Dronken automobilist tot stoppen gedwongen Hengelo-Haaksbergen
Surveillerende agenten zien in de nacht van dinsdag op woensdag 29 december een auto met hoge snelheid rijden op de A35, Hengelo richting Enschede. Ter hoogte van de afslag Enschede-West geven zij de bestuurder een stopteken. Deze negeert hij en rijdt met een bijna constante snelheid van 170 km/u door, ook op het deel waar 100 km/u is toegestaan. Aangekomen bij de afslag Enschede-Zuid gaat hij rechtsaf en verlaat de afslag via de vluchtstrook om een politieauto die bovenaan stilstaat te ontwijken. Via de Knalhutteweg rijdt hij met hoge snelheid Duitsland binnen. De achtervolging gaat van Duitsland naar Rekken en via Eibergen naar Haaksbergen. Hier wordt hij uiteindelijk aan de Sonderenstraat tot stoppen gedwongen en komt met zijn auto tegen een lantarenpaal tot stilstand. De bestuurder, een 29-jarige Oldenzaler wordt aangehouden en geboeid overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. Hier is al snel duidelijk dat de 29-jarige onder invloed van alcohol is. De uitslag van de ademanalyse bedraagt 495 ugl (1,14 promille). Hij is voor verhoor ingesloten en zijn rijbewijs zal ingevorderd worden. (2010115218)


-----------------------
26 nvember 2010