Gemeente Boarnsterhim


Controle hondenbelasting

Vanaf begin januari gaan controleurs huis-aan-huis in de gemeente Boarnsterhim controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau LEGITIEM BV in de arm genomen. Controleurs van Legitiem BV bellen bij de inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. De controleurs vullen, als een hond wordt aangetroffen en als blijkt, dat voor die hond géén belasting wordt betaald, een aangiftebiljet in. Als de controleur aanbelt zal hij zich op verzoek legitimeren.
De gemeente Boarnsterhim heft al jaren hondenbelasting. In het kader van het gelijkheidsbeginsel vindt de gemeente het belangrijk, dat iedere hondenbezitter ook daadwerkelijk hondenbelasting betaalt. Derhalve heeft het bestuur van de gemeente gekozen voor het controleren op het hondenbezit.

Hondenbezitters zijn overigens verplicht om aangifte te doen van het hondenbezit. Door zelf aangifte te doen voorkomen zij onnodige boetes. Aangifte kan op twee manieren. Het eenvoudigst is dit digitaal te doen via gemeente@boarnsterhim.nl . Naast het opgeven van uw naam,adres en woonplaats dient u aan te geven vanaf welk moment u de hond(en) heeft. Daarnaast is het mogelijk een aangifteformulier in te vullen bij de frontoffice, J.W. de Visserwei 10 te Grou.
Wijzigt in de loop van jaar het aantal honden of vertrekt u uit de gemeente dan wordt de belasting verrekend of in mindering gebracht. U moet wijzigingen zelf doorgeven. Ook dit kan via een e-mail te zenden aan gemeente@boarnsterhim.nl .