Gemeente Zutphen

aanpak Industrieweg gaat voorlopig niet door

Het Programmabureau de Mars adviseert om voorlopig af te zien van de reconstructie van de Industrieweg. Uit onderzoek blijkt dat een goede en veilige bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden niet voldoende gewaarborgd kan worden.

De Industrieweg is de belangrijkste toegangsweg van en naar bedrijventerrein De Mars. De reconstructie van de weg raakt zowel bedrijven op De Mars, als bewoners, bezoekers, leveranciers en omwonenden. In september nam het college het besluit om volgend jaar de oostelijke Industrieweg grondig aan te pakken. De raad stelde vervolgens krediet beschikbaar om de bereikbaarheid tijdens de reconstructie te onderzoeken. Een onderzoeksteam bestaande uit gemeente (Programmabureau), aannemer (NTP) en adviesbureau (Witteveen en Bos) concludeerde dat de garantie voor een goede bereikbaarheid onvoldoende kan worden gewaarborgd. Bovendien zijn er twijfels gerezen over het waarborgen van de veiligheid voor de fietsers op het tracé tijdens de werkzaamheden.

Afspraak

Wethouder Rik de Lange vindt het spijtig dat de reconstructie van de Industrieweg niet doorgaat, maar de veiligheid en bereikbaarheid van De Mars wegen wat hem betreft zwaarder. Bovendien hecht de wethouder er sterk aan de gemaakte afspraken met de ondernemers na te komen. De Lange: "We hebben tijdens de gesprekken goed geluisterd en als je dan alles op een rij hebt gezet en de garantie voor een bereikbare Mars is er niet, dan moet je ook durven te besluiten om het werk niet uit te voeren. Afspraak is afspraak tenslotte."