Gemeente Roermond

Roermond regelt registratie discriminatiemeldingen via ADV Limburg

Gemeenten hebben de wettelijke plicht om discriminatiemeldingen te registreren, deze te behandelen en te zorgen voor voorlichting en preventie op het gebied van discriminatie. Samen met een groot aantal andere Limburgse gemeenten heeft de Gemeente Roermond deze taak in handen gegeven van ADV (Anti Discriminatie Voorziening) Limburg. ADV Limburg is deskundig, onafhankelijk, efficiënt en politiek neutraal. In een veilig en leefbaar Limburg kunnen alle inwoners volwaardig deelnemen aan de samenleving. Discriminatie verhindert dat. Hoewel discriminatie bij wet verboden is, komt het voor. Ook in Limburg. Mensen kunnen worden gediscrimineerd vanwege bijvoorbeeld geloof, politieke overtuiging, leeftijd, geslacht, nationaliteit of ras, seksuele gerichtheid, een chronische ziekte of handicap, burgerlijke staat of het soort en duur van het arbeidscontract.

Alleen als discriminatie wordt gemeld, kan ertegen worden opgetreden. Melding maken van (een vermoeden van) discriminatie of ongelijke behandeling heeft zin en kan op verschillende manieren:

Bel met 0900-235 4354 (0,10 per minuut) Vul het meldformulier in op de website www.advlimburg.nl Vul het contactformulier in, dat verkrijgbaar is in de Stadswinkel van het stadhuis van Roermond (ADV Limburg ontvangt het formulier en neemt contact met u op).

ADV Limburg pakt elke melding deskundig op en lost, als dat kan, zaken op, bijvoorbeeld via bemiddeling. Indien nodig verwijst ADV Limburg door naar politie of andere instanties. Ook werkt ADV Limburg aan het voorkomen van discriminatie, onder meer via preventie en voorlichting aan scholen, bedrijven, verenigingen en instellingen. De centrale registratie van meldingen door ADV Limburg geeft gemeenten, politie en instanties bovendien waardevolle informatie (zonder persoonsgegevens) over veiligheid en leefbaarheid in Limburg. Meer informatie? Bezoek www.advlimburg.nl of neem contact op via (043) 321 84 89.

Eerste publicatiedatum: 29-12-2010 Bijgewerkt: 29-12-2010