Gemeente Dantumadeel


Gemeente om de tafel met ANBO en WMO-burgerplatform

Door de aanhoudende winter leek de bodem van de Dantumadielse en Dongeradeelse zoutvoorraad in zicht te komen. Tegelijkertijd kwam er een artikel van de ANBO in de Hûs-oan-hûs, waarin het gemeentelijk strooibeleid aan de kaak werd gesteld. Reden voor wethouder Roelof Bos om dhr. Dijkstra (ANBO) en dhr. Van Stijn (WMO Burgerplatform) uit te nodigen om het strooibeleid en de huidige stand van zaken toe te lichten.

In een open gesprek lichtte wethouder Bos het nieuwe strooibeleid toe en ging in op de geldende beperkingen qua zoutinkoop en beperkte voorraad. Dijkstra en Van Stijn begrepen de stand van zaken, maar wilden toch graag dat de `stoepen' schoongeveegd werden. Wethouder Bos verwees daarbij ook naar de `burgerplicht' om de eigen stoep schoon te maken voor de oudere en minder valide medemens. Dat werd door beide heren beaamd.

De ANBO en het WMO Burgerplatform doen dan ook een dringend beroep op iedereen om de trottoirs bij hun woning en/of winkel zo veel mogelijk sneeuwvrij te maken en te houden. Vooral de ouderen en de mensen met een beperking kunnen bij gladde voetpaden de deur niet uit. Deze oproep wordt van harte ondersteund door de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel.