Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op woensdag 29 december 2010

HILVERSUM, 28 december 2010

NOS Studio Sport Jaaroverzicht WK Voetbal 2010

Eenendertig dagen lang bepaalde het Nederlands voetbalelftal voor een groot deel de gemoedstoestand in ons land. En die was euforisch, want Oranje speelde in Zuid-Afrika voor de derde keer in de historie een WK-finale. En weer werd verloren. De wekenlange Oranjekoorts bereikte een hoogtepunt tijdens de boottocht en huldiging van de selectie in Amsterdam. Bert Maalderink, al ruim zes jaar de vaste 'Oranjewatcher' van de NOS, keek exclusief met Wesley Sneijder terug op het toernooi. De nabeschouwing op de Oranjesuccessen door de ogen van de middenvelder van Oranje en topscorer van het WK- vormt de 'oranje draad' van de uitzending. In een uur nog één keer alles over het reilen en zeilen van het Nederlands elftal in Zuid-Afrika, inclusief de mooiste voetbalbeelden van de mondiale eindronde. Uitzending: woensdag 29 december, 22.09-23.10 uur, Nederland 1. Herhaling: vrijdag 31 december, 15.55-16.55 uur, Nederland 1. Klik hier voor de promo.

Tijdelijk dubbelpresentatie bij het 'Oog'

NOS Met het Oog op Morgen bestaat op 5 januari 2011 precies 35 jaar. In aanloop naar de jubileum-uitzending wordt 'het Oog' vanaf 27 december gepresenteerd door duo's. Een huidige presentator krijgt dan gezelschap van een oud-presentator. Naast aandacht voor het actuele nieuws zal ook gesproken worden over een thema uit de tijd van de oud-presentator. Het betreft een onderwerp waar hij of zij een bepaalde herinnering aan heeft.

KPN NK Allround en NK Sprint bij de NOS

De NOS ruimt in de laatste dagen van het jaar veel tijd in voor de schaatssport, zowel op natuurijs als op kunstijs. Van maandag 27 t/m woensdag 29 december staan in ijsstadion Thialf in Heerenveen de KPN NK Allround en Sprint op het programma en NOS-televisie is erbij met commentatoren Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman en verslaggevers Bert Maalderink, Jeroen Stekelenburg en Erik van Dijk. Mart Smeets verzorgt de presentatie met schaatsspecialist Erben Wennemars aan zijn zijde voor de analyses van de ritten. Het NK is live te volgen op Nederland 1, op www.nos.nl en in de lopende programmering op Radio 1. Op Radio 1 neemt Sebastiaan Timmerman het commentaar bij de ritten voor zijn rekening en verzorgt Steven Dalebout de interviews.

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport Schaatsen (15.00-19.00 uur)

· Live verslag van de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Presentatie ter plaatse: Mart Smeets. Analist: Erben Wennemars. Verslaggeving: Bert Maalderink, Jeroen Stekelenburg en Erik van Dijk. (Attentie: op www.nos.nl begint het wedstrijdverslag om 13.15 uur.)

NOS Sportjournaal (18.42-18.52 uur) vervalt

NOS Studio Sport Jaaroverzicht WK Voetbal 2010 (22.09-23.10 uur)

· Bert Maalderink, al ruim zes jaar de vaste 'Oranjewatcher' van de NOS, keek exclusief met middenvelder Wesley Sneijder en aan de hand van wedstrijdbeelden terug op de Oranjesuccessen bij het WK.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.40 uur)

Sportblok circa 22.30 uur

· Schaatsen: samenvatting van de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen.

RADIO 1

In de lopende programmering op Radio 1 (vanaf circa 14.00 uur)

· Schaatsen: live flitsen van de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen. Commentaar: Sebastiaan Timmerman. Interviews: Steven Dalebout.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Schaatsen: aandacht voor de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen.

· Voetbal: Giovanni van Bronckhorst blikt terug op de WK-finale.

· Wielrennen: reportage over de NK op de baan.

· Skispringen: gesprek met Ayolt Kloosterboer over de eerste wedstrijd van de Vierschansentoernee in Oberstdorf.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-00.00 uur)

Presentatie: Clairy Polak en Berend Boudewijn

· Te gast zijn publicist/schrijver Bas Heijne, acteur/regisseur Jaap Spijkers, voormalig financieel topman van ABN AMRO Tom de Swaan en cabaretier Jeroen van Merwijk. Zij gaan in debat over cultuur in Nederland.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)