Ingezonden persbericht



Rotterdam, 29 december 2010



Mgr Van Luyn verzorgt workshop tijdens Taizé aan de Maas Samenwerken in Europa:
Kerk en samenleving

Tijdens de internationale Taizé-ontmoeting in Rotterdam is Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. in gesprek gegaan met jongeren over de rol van de kerk in Europa. Er waren meer dan 70 jongeren afgekomen op zijn workshop.

De bisschop onderstreepte in de inleiding en de daaropvolgende discussie met de jongeren hoe belangrijk deze Taizé-ontmoeting is voor Europa: het is een bijzondere gelegenheid voor jongeren uit vele landen om elkaar te ontmoeten en daardoor wederzijds begrip te laten groeien. De workshop was onderdeel van het middagprogramma, waarbij de jonge deelnemers de keuze hadden uit meer dan 50 workshops en andere bijeenkomsten, verspreid over locaties in heel Rotterdam.

De internationale ontmoeting met de naam 'Taizé aan de Maas' is een vervolg op de ontmoeting vorig jaar in Poznan. Dertigduizend jongeren zijn van 28 december tot en met 1 januari in Rotterdam op uitnodiging van de broeders van Taizé. Ze overnachten in gastgezinnen in Rotterdam en in de regio. Het ochtendprogramma vind plaats in de gastparochies en -gemeentes, 's middags is er in Ahoy een programma met gebedsvieringen, workshops en ontmoetingen.


Noot voor redacties


---

Noot voor de redactie /