KNHS

Leon Thijssen en Tyson niet te kloppen in Mechelen

29 december 2010


MECHELEN (KNHS) - Leon Thijssen (Baarlo) en de KWPN gefokte hengst Tyson herhaalden in Mechelen het kunststukje wat zij ook tijdens Jumping Indoor Maastricht uithaalden. In Maastricht waren zij samen in de barrage van de Grote Prijs de snelste en nu waren zij van 16 barrage-ruiters wederom de snelste.

Hun overwinning in de Grote Prijs van Topsport Vlaanderen was goed voor 13.000 Euro. Tyson, een zoon van Numero Uno, is als het op snelheid aankomt bijna niet te kloppen en slechts één combinatie, de Zwitserse Janika Sprunger met Uptown, was iets sneller maar noteerde wel een springfout op de allerlaatste hindernis. De Duitser Lars Nieberg kwam met Lord Luis nog het dichtst in de buurt van de prestatie van Thijssen maar kwam op de meet exact eentiende van een seconde te kort.

"Het basisparcours leek tijdens het lopen behoorlijk aan de maat maar bleek tijdens het rijden toch iets gemakkelijker te rijden dan werd gedacht", aldus Thijssen. De Limburger begon in de barrage direct voluit en draaide steeds weer op een dubbeltje. In de lijn waarin we een acht dienden te rijden om twee hindernissen te kunnen springen kon ik beide malen de eerste afstand rijden en dat leverde belangrijke tijdwinst op. Tyson is ondertussen ervaren genoeg om voluit de laatste lijn aan te kunnen dus daar behoefde ik, in tegenstelling tot Nieberg, niet terug te nemen. Harrie Smolders (Lage Mierde) plaatste zich met Regina Z ook voor de barrage maar noteerde daarin meer springfouten waardoor hij als 14de eindigde en daardoor buiten het geld viel.

In opdracht van de KNHS
Jacob Melissen