CNV Vakmensen



CNV Vakmensen werkt mee aan tv-programma

Geen werk hebben is moeilijk. Werken zorgt niet alleen voor brood op de plank, het geeft je ook een plek in de maatschappij. Je bent nuttig, je hebt collega's en je hoort erbij.

CNV Vakmensen is er voor zijn werkende leden, maar zeker ook voor de leden die geen baan hebben. Wij komen voor hen op. Door heldere afspraken te maken in cao's over werkzekerheid, zodat werkgevers verplicht worden om meer nieuwe mensen aan te nemen; ook ouderen en Wajongers! Ook biedt CNV Vakmensen gesprekken aan met een loopbaancoach en cursussen.

Omdat we meer begrip willen voor werklozen, werken we mee aan het RTL 4 tv-programma Hotel de Toekomst. Het programma wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé en is vanaf dinsdag 11 januari te zien op RTL 4, vanaf 20.30 uur.

Acht werklozen gaan met elkaar aan de slag. Ze renoveren een eeuwenoud familiehotel op de Veluwe. Samen moeten ze er een goed lopend hotel van maken. Ieder krijgt een eigen functie, van barmedewerker tot chef-kok, van kamermeisje tot salesmanager. De meeste kandidaten hebben nog nooit in de horeca gewerkt, het is dus hard werken én hard leren.

De kandidaten worden begeleid door een team van specialisten, waaronder CNV Vakmensen. Tijdens de uitzendingen komen de vele voordelen van deze vakbond aan bod.

In 3 maanden tijd moeten de deelnemers zichzelf bewijzen en als team de eindstreep halen. Het uiteindelijke doel? Een betaalde baan en een nieuwe carrière voor allen deelnemers.