Gemeente Soest

Cradle to Cradle in Soest

17 december 2010

De gemeente Soest wil het goede voorbeeld geven tot het reduceren van de CO2 uitstoot. Daarom wordt onder andere de uitbreiding van het bestaande kringloopcentrum aan de Schans energieneutraal en volgens het Cradle to Cradle principe gebouwd.

Bij alleen het duurzaam bouwen van het kringloopcentrum wil gemeente Soest het niet laten. Ze vindt het namelijk belangrijk dat anderen ook kennis en ervaring kunnen opdoen bij de totstandkoming van het duurzaamste gebouw van Soest.

Daarom organiseert zij op dinsdag 11 januari 2011 een speciale presentatie over de realisatie van het kringloopcentrum. Inwoners, aannemers, architecten en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Wat is Cradle to Cradle volgens Soest? Hoe wordt dit principe bij de uitbreiding van het kringloopcentrum toegepast? Wat denkt de gemeente dat Cradle to Cradle uiteindelijk oplevert?

Dit zijn enkele vragen die op 11 januari centraal staan in het gemeentehuis van Soest. De middag is met name bedoeld als opstap naar de daadwerkelijke bouw van het kringloopcentrum.

Wethouder Harry Witte: "Het gaat er namelijk niet alleen om dat Soest een duurzaam gebouw krijgt. Het gaat er ook om dat de komst van een energieneutraal kringloopcentrum ons verder kan helpen in het duurzaam bouwen. Door hierover met elkaar van gedachten te wisselen, kunnen we een bijdrage leveren om het duurzaam bouwen in Nederland naar een hoger niveau te tillen."

U kunt dit bestand downloaden met de Acrobat Reader.
* Impressie 1 nieuwbouw kringloopcentrum

* Impressie 2 nieuwbouw kringloopcentrum

Programma presentatie duurzaamste gebouw van Soest

Inwoners, aannemers, architecten en andere belangstellenden zijn van harte welkom voor de presentatie van het duurzaamste gebouw van Soest op dinsdag 11 januari vanaf 15.30 uur in het gemeentehuis van Soest. Het programma ziet er als volgt uit:

* 15.30-16.00 uur ontvangst met koffie en thee
* 16.00 uur welkom door wethouder Harry Witte
* 16.05-16.30 uur presentatie van het ontwerp Kringloopcentrum Spullenhulp door architect Peter Davids van architectenbureau Vellekoop en projectleider Eddy de Ruyter

* 16.30 uur discussie en vragen stellen

* 17.00 uur informatiemarkt met hapje en drankje

Op de informatiemarkt zijn de architect, de aannemer, onderaannemers en leveranciers van de nieuwbouw van het Kringloopcentrum Spullenhulp met stands aanwezig. Zij kunnen meer vertellen over het materiaalgebruik en motiveren graag waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om met elkaar in informele setting in gesprek te gaan.

De gemeente stelt het op prijs als belangstellenden zich vantevoren opgeven voor deze middag. Stuur daarvoor uiterlijk 4 januari 2011 een e-mail naar projectleider Eddy de Ruyter, e-mail: e.deruyter@soest.nl.

Binnenkort wordt begonnen met de bouw van het Kringloopcentrum. De gemeente Soest wordt door provincie Utrecht in belangrijke mate financieel ondersteund om het Cradle to Cradle bouwen mogelijk te maken.