Deelgemeente Charlois Rotterdam

Werkzaamheden Carnissesingel

Dinsdag 11 januari start Gemeentewerken met rioolwerkzaamheden aan de kruising Carnissesingel/Goereesestraat. De werkzaamheden, die deel uitmaken van het project Pleinweg, duren tot begin maart.

Onder de Carnissesingel ligt een persleiding, die onder druk rioolwater vervoert. Deze leiding krijgt een aansluiting met de nieuw aangelegde persleiding onder de Pleinweg. Hierdoor kan rioolwater uit Carnisse worden afgevoerd naar het gemaal aan de Wolphaertsbocht. Om de nieuwe aansluiting te maken moeten diverse werkzaamheden onder het wegdek worden uitgevoerd en is het nodig de kruising op te breken. Deze is dan ook tot begin maart afgesloten voor het verkeer. In deze periode geldt een omleiding voor alle verkeer, waaronder buslijnen 67 en 73. De omleidingsroutes worden met borden aangeduid.


- Autoverkeer vanaf Van Swietenlaan richting Carnissesingel/Dorpsweg volgt de omleiding via Goereesestraat - Markerstraat - Utenhagestraat - Gruttostraat.

- Het verkeer vanaf Carnissesingel richting Zuidplein kan rijden via de Carnisselaan Utenhagestraat - Goereesestraat.

- Fietsers volgen een omleiding via de Goereesestraat - Bevelandsestraat - Walchersestraat.

- Bus 67 en 73 volgen gedeeltelijk een omleiding. De RET informeert reizigers hierover.

- De woningen, scholen en bedrijven aan en in de omgeving van de Carnissesingel blijven tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.rotterdam.nl/pleinweg

Voor de gewijzigde route van de buslijnen kijkt u op www.ret.nl of belt u RET Klant Contact Center op
0900-5006010 ( 0,10/min.). U kunt ook een e-mail sturen naar klantenreacties@ret.nl.