Gemeente Woudrichem

NIEUWS

Waterpoort en Loevesteinse Poort te Woudrichem afgesloten

Waterschap Rivierenland neemt maatregelen in verband met hoogwater

In verband met het hoogwater op de grote rivieren sluit Waterschap Rivierenland dinsdag 11 januari enkele coupures, waaronder de Waterpoort van Woudrichem. Op woensdag 12 januari wordt ook de Loevesteinse Poort gesloten.

De aanmeerplaats van de veerpont op de Bol blijft bereikbaar en de pont blijft volgens de gewone dienstregeling varen. De gemeente Woudrichem zorgt voor een loopbrug over de afsluiting van de Waterpoort.

Na de afsluiting van de Loevesteinse Poort blijft de Vissersdijk bereikbaar via de Kerkstraat, het eenrichtingsverkeer wordt tijdelijk opgeheven. De Schapendam is niet bereikbaar gedurende de afsluiting.

Verschillende borden geven de gewijzigde verkeerssituatie aan.

De komende dagen passeert de piek op de Maas en de Rijn (en haar zijtakken) het rivierengebied. Voor de dijken langs de Maas heeft het waterschap beperkte dijkbewaking ingesteld.

De situatie nu verschilt wezenlijk van die in de jaren '90. De waterstanden op de Rijn en Maas blijven beduidend onder het niveau van 1993 en 1995, terwijl een groot deel van de rivierdijken nadien is versterkt. Het hoogwater heeft in het rivierengebied nog niet tot problemen geleid.