Rechtbank Arnhem


Gevangenisstraf voor mishandeling vriendin

Arnhem, 11 januari 2011 - Een 20-jarige inwoner van Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht weken in verband met een reeks van mishandelingen van zijn toenmalige vriendin. De rechtbank heeft de man vrijgesproken van de hem tenlastegelegde poging moord/poging doodslag.
Weliswaar is komen vast te staan dat de man zijn (toen al) ex-vriendin heeft opgewacht in Arnhem, haar is gevolgd en heeft gesproken met de bedoeling om haar voor zich terug te winnen. Ook staat vast dat deze ontmoeting is uitgemond in een tweetal verwondingen in de borst van het meisje, maar het letsel is van dien aard dat dit past bij zijn verklaring dat hij het mes alleen heeft gebruikt om te dwingen, niet om te steken. Dat zijn vriendin niettemin verwondingen heeft opgelopen, zou een gevolg zijn van onverwachte bewegingen van het meisje. De rechtbank heeft vastgesteld dat de verwondingen oppervlakkig zijn en niet wijzen op steken met de bedoeling om te doden. Zij passen bovendien binnen het scenario dat de man heeft geschetst. De rechtbank heeft de man vrijgesproken van uitlokking. Een medegevangene heeft verklaard dat de man hem had gevraagd om het meisje en haar moeder te doden omdat zij tegen hem zouden kunnen getuigen. De rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is om deze verklaring te ondersteunen.

Omdat de man al langer in voorarrest heeft gezeten werd hij na de behandeling van de zaak ter terechtzitting meteen vrijgelaten.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 11 januari 2011 Naar boven