Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-01-2011

Politie arresteert schennispleger bij hondenuitlaatplaats

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 19.15 uur een 46-jarige Bredanaar aangehouden wegens openbare schennis. De man had bij de hondenuitlaatplaats aan de Beemd zijn geslachtsdeel ontbloot en begon zich te bevredigen. Daarbij sprak hij een 18-jarige Bredase vrouw aan. De vrouw was daarvan niet gediend en belde de politie. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Vier Bredanaren aangehouden in woning met vier kilo hennep

BREDA: Vier mannen uit Breda (17, 18, 23 en 42 jaar) zijn maandagavond tegen 22.00 uur gearresteerd in en rondom een pand aan het
Planciusplein. De politie kreeg een tip uit de buurt dat er in de woning mogelijk met hennep werd gerommeld. Agenten die poolshoogte namen, troffen op straat de 42-jarige verdachte die behoorlijk naar hennep rook. Even later kwam ook de 19-jarige man naar buiten. Bij een onderzoek in de woning bleek dat het viertal hennep had versneden. In totaal werd bijna vier kilo bewerkte henneptoppen aangetroffen. De verdachten zijn naar het bureau gebracht voor verder onderzoek.

Politie vraagt burgers alert te zijn over verdachte situaties

ALPHEN: De politie heeft donderdag twee meldingen gekregen van inwoners van Alphen over enkele mannen in een busje die zich verdacht gedroegen.

In de middag kwam een bericht van een bewoner van de Haverheining. Ter plekke bleek dat er enkele mannen bij een bejaarde mevrouw waren binnengelopen en diverse gegevens wilden noteren. Toen agenten de mannen controleerden gaven ze aan van een energiemaatschappij te zijn. Er werd echter geen strafbaar feit geconstateerd. Later in de avond kwam er nog een melding van een bewoner van de Kerkakkers. Daar had een man aangebeld met een soortgelijk verhaal.

De politie vraagt mensen alert te zijn en verdachte situatie bij de politie te melden op 0900-8844. Medewerkers van een energiemaatschappij of andere nutsbedrijven moeten zich altijd kunnen legitimeren. Dat geldt uiteraard voor politiemensen (in uniform of burger) als die zich aan de deur melden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 11-01-2011 9:52 | © Regio Midden en West Brabant |