NOAB royeert 10 aspirantleden en plaatst 20 gekwalificeerde leden

11/01/2011 09:19

NOAB

NOAB royeert 10 aspirantleden en plaatst 20 gekwalificeerde leden terug naar aspirantstatus

's-Hertogenbosch, 11 januari 2011

De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) heeft begin 2011 tien aspirantleden geroyeerd en 20 leden terug geplaatst naar de zogeheten aspirantstatus. Beide zijn het resultaat van het handhaven van het kwaliteitskeurmerk van de branchevereniging.

Royementen

De aspirantstatus van het lidmaatschap kan maximaal twee jaar duren. Gedurende deze periode kunnen leden bijvoorbeeld een opleiding afmaken of andere lidmaatschapsvereisten op orde brengen. In tien gevallen was dit niet op orde en is NOAB overgegaan tot royeren van de betreffende aspirantleden.

Terugplaatsen

Dat twintig gekwalificeerde leden zijn terug geplaatst naar de aspirantstatus is het gevolg van de verplichte permanente educatie. De betreffende leden hebben niet voldaan aan de eisen die hiervoor gelden. De terugplaatsing naar aspirantstatus heeft onder andere tot gevolg dat deze leden zich niet mogen uitgeven als NOAB-lid en niet mee kunnen doen aan Horizontaal Toezicht.

Kwaliteitskeurmerk

Door het ontbreken van een wettelijk kader voor de achterban van NOAB geldt het kwaliteitskeurmerk reeds jaren als de norm voor zelfregulering in de markt. Zo worden leden bij aanvang en periodiek -eens per vijf jaar- onderworpen aan een (her)kwalificatie. Het voldoen aan de permanente educatieverplichting is onderdeel van het kwaliteitskeurmerk.

NOAB

De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen is een branchevereniging met ruim 900 aangesloten leden. Deze administratie- en belastingadvieskantoren bedienen in hoofdzaak het midden- en kleinbedrijf en zijn met ongeveer 125.000 ondernemers als klant marktleider. NOAB staat voor het ontzorgen en het genereren van voordelen voor haar leden, het vasthouden en vergroten van een onderscheidende marktpositie van haar leden en het borgen van het kwaliteitskeurmerk.





http://www.noab.nl