Dura Vermeer

Rotterdam - 11 januari 2011

Eerste steen voor Rotterdamsche Manege

Amélie Balkenende, dochter van ex-premier Balkenende, en wereldkampioen dressuur Edward Gal leggen aanstaande zaterdag de eerste steen van het nieuwe paardensportcomplex in het Kralingse Bos, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Heyma.

In het nieuwe bouwcomplex aan de Kralingseweg worden de Rotterdamsche Manege en de organisatie van het hippische evenement CHIO gehuisvest. Er komen paardenstallen, een overdekte tribune, vip-ruimtes, ruimtes voor de jury, kantoren en een perscentrum. De fundering en riolering zijn inmiddels gelegd. Dura Vermeer is al ruim 60 jaar één van de hoofdsponsors van het Concours Hippique International Officiel (CHIO).

Naast Amélie Balkenende en Edward Gal zijn ook de Rotterdamse wethouder Antoinette Laan (sport en cultuur) en paralympische dressuurruiter Frank Hosnar bij de officiële plechtigheid aanwezig.

Het complex moet deze zomer gereed zijn. Met de realisatie van het complex hoopt Rotterdam na het EK dressuur ook andere internationale paardensportkampioenschappen naar de stad te halen.