Gemeente Cromstrijen


Brand in Moerdijk 13, Update 11 januari 2011

(11-01-2011)

Update 11 januari 9.00 uur

Het RIVM zegde maandagavond toe om dinsdag 11 januari 2011 hun advies over de analyses na de Moerdijkbrand uit te brengen. Na bestudering van de resultaten worden de adviezen en mogelijke maatregelen vervolgens toegelicht tijdens een persconferentie om 17.30 uur in het Stadskantoor te Breda.

De voorzitters van de Veiligheidsregio's Midden- en West-Brabant, burgemeester Van der Velden, en Zuid-Holland-Zuid, burgemeester Brok, hechten zeer aan zorgvuldige, volledige en gedetailleerde communicatie over de resultaten van het RIVM-onderzoek naar de gevolgen voor de volksgezondheid van de grote brand bij Chemie-Pack Moerdijk vorige week woensdag. Zij zien zich daarin gesteund door de ministers Opstelten en Schippers die vandaag een kort werkbezoek brachten aan Moerdijk.

Omdat het RIVM de uitslagen van hun onderzoek maandag 10 januari 2011 nog niet volledig en in detail in een definitief advies kon samenvatten en aan de beide Veiligheidsregio's kon toezenden, kiezen de burgemeesters Van der Velden en Brok ervoor om niet vóór dinsdag in het openbaar de uitslagen toe te lichten en mogelijke maatregelen bekend te maken die met de uitslagen samenhangen.

Eerdere berichtgeving van de gemeente Cromstrijen over de (gevolgen van de) brand vindt u bij gemeentenieuws