Politie Groningen

Dinsdag 11 januari 2011

Provincie Groningen, 11-01-2011

Vrouw gewond bij aanrijding

ZUIDHORN Een 64-jarige vrouw uit Zuidhorn is maandagmiddag op de Boslaan in Zuidhorn gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw werd, terwijl zij bij de brandweerkazerne op de stoep liep, aangereden door een 51-jarige automobilist uit Zuidhorn. De bestuurder werd bij de kazerne volgens eigen zeggen verblind door de koplampen van een wegrijdende brandweerauto. Hierdoor zag de man de voetgangster over het hoofd. Het slachtoffer werd vervolgens met lage snelheid aangereden. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man rijdt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft maandagavond op de Provincialeweg N361 in Groningen een 52-jarige man uit Winsum aangehouden voor rijden onder invloed. De Winsumer liep tijdens een controle tegen de lamp. Een blaastest wees uit dat de man alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte mocht met een rijverbod van zes uur het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderzoek naar poging inbraak geldautomaat

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot inbraak van een geldautomaat bij een bank op de Bordewijklaan in Groningen. Men probeerde de deur naar de toegangsruimte van de pinautomaat te forceren. Vermoedelijk werd(en) de dader(s) gestoord tijdens de inbraak en bleef het bij een poging. Daarnaast werd een kabelkastje in de buurt van de bank opengebroken, waarna de bedrading werd doorgeknipt. De dader(s) wist(en) te ontkomen.

Politie onderzoekt inbraak cafetaria

KOMMERZIJL De politie doet onderzoek naar een bedrijfsinbraak in Kommerzijl. Tussen zondagavond en maandagmiddag werd in een cafetaria in de Dorpsstraat in Kommerzijl ingebroken. De inbreker(s) kwamen via de achterzijde van de zaak binnen en nam(en) muntgeld uit gokkasten en een kassa mee. De forensische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Ook zal de politie een buurtonderzoek verrichten.

Automobilist maakt brokken

BLIJHAM - De politie heeft maandagavond een 58-jarige automobilist uit Heiligerlee aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Hoofdweg in Blijham. Het bleek dat de 58-jarige bestuurder met zijn auto tegen een boom was gereden. Hij liep hierbij letsel aan het gezicht op. Omdat de bestuurder naar alcohol rook, besloten de agenten de man aan een blaastest te onderwerpen. Uit de test bleek dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De verdachte werd eerst voor medische behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Daarna werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of hij daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. Bij de aanrijding raakte zijn auto zwaar beschadigd. In de auto vonden agenten een doorgeladen vuurwapen aan. Het wapen werd door agenten in beslaggnomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bejaarde fietsster gewond na val

GRONINGEN Een 70-jarige inwoonster van Groningen is maandagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt. De bejaarde vrouw fietste over de Wilhelminakade en werd op de kruising met de Prinsesseweg door een automobilist gesneden. Hierdoor kwam de fietsster ten val. De automobilist reed hierna door zonder zich over de vrouw te ontfermen. Een getuige noteerde het kenteken van de auto. Het slachtoffer is met heupletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Verwarde vrouw van straat gehaald

GRONINGEN Een 51-jarige vrouw uit Groningen heeft maandagmiddag voor de nodige commotie gezorgd. De vrouw stond in de Opaalstraat in Groningen op straat te schreeuwen. Getuigen waarschuwden de politie. Toen agenten met haar in gesprek wilden gaan, liet zij haar broek zakken en deed de vrouw haar behoefte. De verwarde vrouw, die ook onder invloed van alcohol was, werd door de agenten met twee bonnen op zak thuis afgeleverd.

Dronken fietser aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten reageerden op een melding van een dronken man op de Korreweg in Groningen. Agenten zagen dat de man op het fietspad andere fietsers lastig viel. Toen agenten de man aanspraken, bleek hij onder invloed van alcohol. De Stadjer moest mee naar het politiebureau en is ter ontnuchtering ingesloten. Als de man zijn roes heeft uitgeslapen kan hij twee bekeuringen tegemoet zien.

Kledingdief aangehouden

GRONINGEN - Een 19-jarige man uit Voorschoten is maandagnacht aangehouden voor diefstal van een jas. Agenten werden door een 20-jarige man uit Groningen in de Poelestraat aangesproken. De man vertelde de politie dat zijn jas uit een horecagelegenheid was gestolen. De 16-jarige gaf een beschrijving van de jas en vertelde dat hij iemand in zijn jas had zien lopen. Op aanwijzen van de gedupeerde spraken de agenten de Voorschoter aan in de Herestraat. Hij had de gestolen jas aan. De jassendief moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De 20-jarige eigenaar van de jas deed aangifte en kreeg daarna zijn jas weer terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde maandag 10 januari op diverse plaatsen op snelheid en andere verkeersregels.


- Wildervank, K.J. de Vriezestraat:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 193, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Wildervank, Woortmanslaan:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 842, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Ter Apel, Westerstraat:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 66, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Niezijl, Provincialeweg N355:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 964, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 2476, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.