Politie Drenthe

Politie zoekt getuigen van voorval in verkeer

Hoogeveen, 11-01-2011 o De politie zoekt getuigen van een incident dat zich maandagmiddag rond 14.00 uur heeft afgespeeld in de omgeving van Hoogeveen.

Agenten hebben rond 14.15 uur een 66-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Johannes Postweg te Geesbrug bij Hoogeveen.

Een agent die in een onopvallende grijze Volkswagen Golf reed, zag de 66-jarige bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf rijden op de Riegshoogtendijk bij Hollandscheveld. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij reed daar met hoge snelheid en haalde meerdere malen in. De agent besloot de bestuurder staande te houden en hem te controleren.

De bestuurder negeerdere meerdere stoptekens. De man uit Hoogeveen ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging, die plaatsvond op de A37 vanuit Hoogeveen in de richting van de afslag Geesbrug/Nieuwlande, moest de agent tijdens het inhalen van een vrachtwagen, sterk afremmen. Dit was om een aanrijding met de zwarte Volkswagen Golf te voorkomen. De bestuurder van de zwarte Volkswagen Golf haalde even later over de vluchtstrook een andere vrachtwagen in en nam de afslag Geesbrug - Nieuwlande. De bestuurders van beide vrachtwagens zijn onbekend gebleven. In de richting van Geesbrug kon de verdachte worden aangehouden.

De politie vraagt getuigen van dit voorval, de vrachtwagenchauffeurs in het bijzonder, zich te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.