Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 11-01-2011

Gewonden bij aanrijding

NIEUWEGEIN Op maandagavond 10 januari botsten een politieauto en een auto op elkaar. Meerdere betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 19.15 uur reed een 25-jarige agent van de Politie Utrecht over de Barnsteendrift in de richting van de A.C. Verhoefweg. Hij zag dat een voor hem rijdende automobilist door rood de kruising met de A.C. Verhoefweg op reed. Over de A.C. Verhoefweg reed een 39-jarige automobilist uit Schiedam, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Nieuwegein. Bij hem in de auto zat een 39-jarige vrouw uit Nieuwegein. De agent volgde de door het rood rijdende automobilist, maar zag daarbij de Schiedammer over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De politiewagen botste vervolgens tegen een verkeerspaal en de andere auto kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand. Door de klap van de aanrijding gingen van beide autos de airbags af.

De Schiedammer en zijn passagiere werden per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Ook de agent werd daarheen vervoerd. Alle drie de betrokkenen mochten na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Zuid-Holland Zuid stelt een onderzoek naar het ongeval in.

Tegen roadblock

EVERDINGEN Een automobilist botste op maandagmiddag 10 januari tegen een roadblock. Mogelijk was er alcohol in het spel.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Lekdijk tegen een roadblock was gereden en gewond was geraakt. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de automobilist, een 82-jarige man uit Culemborg, aan. Door de klap van de aanrijding waren de airbags van de auto afgegaan. De Culemborger was gewond geraakt.

Uit de blaastest die de automobilist ter plaatse aflegde, bleek dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Omdat hij voor onderzoek naar het ziekenhuis moest, kon hij niet naar het politiebureau worden overgebracht voor een ademanalyse. In het ziekenhuis werd ter bepaling van het bloedalcoholgehalte, bloed bij hem afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt dan mogelijk proces-verbaal tegen de Culemborger opgemaakt. De auto was niet meer rijdbaar en is door een takelwagen weggesleept.

Aanrijdingen op Rondweg

HOUTEN Op maandagochtend 10 januari vonden door de gladheid binnen twee minuten twee aanrijdingen op de Rondweg plaats.

Om 08.46 uur kreeg de politie de melding van de eerste aanrijding. Een 32-jarige automobiliste uit Wamel reed over de Rondweg, komende uit de richting van de Koppeling en gaande in de richting van Schalkwijk. Door de gladheid raakte zij in een slip, belandde op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer en botste daar op de auto van een 32-jarige automobiliste uit Schalkwijk. Beiden klaagden onder andere over pijn in hun nek en werden per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. Daar bleek dat beiden enkele kneuzingen hadden opgelopen. Zij mochten na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Om 08.47 uur kreeg de politiemeldkamer de melding van een tweede ongeval op de Rondweg. Een 51-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede reed over de Rondweg in de richting van de Koppeling. Tussen de toegangen van de wijken de Mossen en de Meren raakte hij door de gladheid van de weg. Hij botste tegen een lantaarnpaal en kwam op zijn zijkant tot stilstand. De man werd met nek- en schouderklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.