Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 11-01-2011

Fietsster gewond

ABCOUDE Een fietsster raakte op maandagmiddag 10 januari gewond toen zij in aanrijding kwam met een andere fietser.

Rond 13.55 uur reed een 67-jarige vrouw uit Abcoude met haar fiets over de Heinkuitenstraat, komende uit de richting van de Raadhuislaan en gaande in de richting van de Meerweg. Een 57-jarige fietser uit Abcoude reed vanaf het fietspad langs de vijver de Heinkuitenstraat op, maar zag daarbij de vrouw over het hoofd. Zij botsten tegen elkaar, waardoor de vrouw ten val kwam. Zij werd met pijnklachten in haar nek en rug per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Bestuurder onder invloed

MAARSSEN De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Getuigen belden omstreeks 19.30 uur naar de politie omdat men zag dat een man met twee lekke banden weg wilde rijden bij een tankstation aan de Dr. Plesmanlaan. Ter plaatse troffen agenten een 38-jarige man uit Maarssen aan. Zijn auto stond met twee lekke banden half op de weg. De man verklaarde dat hij moest uitwijken en met zijn auto tegen een stoeprand was gereden. Hierbij waren naar zijn zeggen de twee banden lekgeraakt.

De agenten roken een sterke alcohollucht bij de Maarssenaar. Na een eerste blaastest op straat bleek dat de man te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 725 ug/l uit, voor een beginnend bestuurder ruim acht keer het wettelijke maximum van 88 ug/l. De bestuurder had net drie maanden zijn rijbewijs, die hij nu weer kon inleveren. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Auto te water

MIJDRECHT Een auto belandde in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 januari in het water aan de Ringdijk 2de bedijking. De bestuurder werd niet meer aangetroffen.

Rond 04.05 uur kreeg de politie een melding dat een auto in het water aan de Ringdijk 2de bedijking was aangetroffen door getuigen. Ter plaatse zagen agenten de auto half in het water liggen. Brandweerduikers doorzochten de auto en het water, maar troffen niemand aan.

Agenten zagen een voetspoor van water en modder op de weg. Zij volgden het spoor, maar dat liep op de Oude Spoorbaan in De Hoef dood.

Aan de hand van het kenteken werd contact opgenomen met de tenaamgestelde van de auto. Daarbij bleek dat zijn auto gewoon bij hem op de oprit stond. De kentekenplaten op de aangetroffen auto waren dus vals. De politie zet het onderzoek naar de herkomst van de auto en naar de bestuurder voort.