Politie Gelderland-Midden

Politie doet onderzoek naar brandstichting

Publicatiedatum: 11-1-2011 11:05:43

EDE- In een woning aan de Arnold Koningstraat in de wijk Ede-Zuid heeft maandagavond 10 januari een brand gewoed. Zoals het nu lijkt is er niemand gewond geraakt bij de brand. De politie is vandaag een technisch onderzoek gestart om te onderzoeken of er sprake is van brandstichting en of er sprake was van een hennepkwekerij.

De politie kreeg rond 21.05 uur de melding van een brand in een flatgebouw aan de Arnold Koningstraat. Ter plaatse bleek er in een woning op de bovenste verdieping een uitslaande brand te zijn. De agenten hebben direct vanwege de veiligheid alle bewoners van de elfde en twaalfde verdieping geëvacueerd. Ook werd er een gedeelte van de weg en flat met lint afgezet. Om tien over tien werd door de brandweer het sein brand meester gegeven.

Hennepkwekerij
Uit eerste onderzoek kwam naar voren dat er mogelijk sprake was van een hennepplantage in de woning. Of de mogelijke kwekerij de oorzaak van de brand is geweest is op dit moment nog niet duidelijk. De bewoner was niet aanwezig ten tijde van de brand. De politie is nog op zoek naar de bewoner.
(003972)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---