Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt tweede verdachte poging inbraak aan

Helmond Centrum; Helmond Oost, 11-01-2011 o De politie heeft dinsdagochtend rond 7.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging woninginbraak bij een pand aan de Kennemerland op 6 januari van dit jaar.

Op 6 januari werd reeds een 19-jarige Helmonder aangehouden in deze zaak (zie 2e persbericht van donderdag 6 januari 2011). Hij werd toen op de Wolfsputterbaan opgepakt nadat bij de politie een melding van getuigen binnen kwam dat er werd ingebroken bij een woning aan de Kennemerland. Een poort van de woning werd opengebroken en er was geprobeerd de achterdeur open te breken. De 19-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch. De 18-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Dit onderzoek wordt gedaan door het woninginbrakenteam (WIT) van het Peellandgebied. Dit team concentreert zich uitsluitend op de opsporing van verdachten van woninginbraken. Twitter wordt hierbij voor het eerst in de opsporing gebruikt om zo het publiek bij het politiewerk te betrekken.