Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Leidschendam-Voorburg beraadt zich op uitspraak sportkooi

11 januari 2011 - In 2006 hebben burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg besloten een multifunctionele sportvoorziening, beter bekend als de sportkooi, te bouwen op het terrein van de Daltonschool aan de Parkweg in Voorburg. Omwonenden zijn tegen dit besluit in beroep gegaan. Na jarenlange procedures ligt er nu een uitspraak van de Raad van State op het Hoger Beroep.

De bezwaren van omwonenden tegen de voorgenomen bouw van deze sportkooi zijn gegrond verklaard. Dit betekent dat aanleg van de sportkooi bij de Parkweg op basis van het collegebesluit uit 2006 niet mogelijk is. De Raad van State stelt vast dat de gemeente in haar besluit niet de juiste vrijstelling van het bestemmingsplan heeft verleend. De Raad van State wijst er ook op dat de sportkooi alleen kan worden gerealiseerd als het bestemmingsplan wordt herzien of als er een voornemen is het bestemmingsplan te herzien.

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van deze uitspraak van de Raad van State en beraadt zich nu op de te nemen vervolgstappen. Aangezien de sportkooi oorspronkelijk een winnend project was van de jongerengemeenteraad, zal de gemeenteraad worden geïnformeerd.