Gemeente Oldebroek


Oldebroek begint jaar met toekomstvisie op 2030

In januari en februari bezoeken burgemeester en wethouders alle kernen om met u te praten over de Toekomstvisie voor 2030. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Oldebroek gaf wethouder Nicolet Hoorn officieel de aftrap voor dit traject. Daarbij opende ze de fototentoonstelling Mooi? Lelijk? die laat zien wat inwoners van onze gemeente graag willen behouden, maar ook wat zij liever kwijt willen.

Stemmen
Met een stemformulier mochten de aanwezigen aangeven wat zij belangrijk vinden in onze gemeente. Wat de stemmers vooral willen behouden zijn grazende koeien in het buitengebied, de heide en het uitzicht op het Veluwemeer. Lelijke plaatsen zijn volgens de stemmers onder andere de locatie Koops in Wezep, de locatie Amsberg en het illegaal gestorte afval in de openbare ruimte. De reacties op de fototentoonstelling gebruikt de gemeente voor de Toekomstvisie 2030.

Tekeningen
Naast de fototentoonstelling hingen er ook tientallen tekeningen in de hal van het gemeentehuis. De tekeningen zijn gemaakt door kinderen van de basisscholen De Meidoorn, Het Noordermerk en De Wegwijzer en laten zien wat zij belangrijk vinden in de toekomst. Komende week kiezen de burgemeester en wethouders welke tekening een prijs heeft gewonnen.

Dorpsgesprekken
Tot 18 januari kunt u de foto´s en de tekeningen nog bekijken in het gemeentehuis in Oldebroek. Daarna reizen ze mee met de dorpsgesprekken over de Toekomstvisie 2030. De dorpsgesprekken zijn op 18 januari 2011 (Oosterwolde), 19 januari 2011 (Wezep Noord Oost), 24 januari 2011 (Oldebroek), 27 januari 2011 ('t Loo), 2 februari 2011 (Wezep Centrum West), 3 februari 2011 (Noordeinde), 9 februari 2011 (Hattemerbroek).

Meer weten?
Wilt u meer weten over de Toekomstvisie 2030? Kijk dan op www.oldebroek.nl onder Actueel, Toekomstvisie 2030.