Politie Noord- en Oost Gelderland


|Zeddam - Duitse politiehelikopter vindt vermiste man | |
Dankzij de inzet van een Duitse politiehelikopter heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag 11 januari in het buitengebied van Zeddam een 54-jarige aan geheugenverlies lijdende man uit die plaats teruggevonden. Hij was onderkoeld en is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.


De politie kreeg maandagavond omstreeks 20.30 uur een melding van een woonzorgcentrum aan de Vinkwijkseweg in Zeddam de melding, dat een bewoner werd vermist. De man die aan sterk geheugenverlies lijdt, had zonder jas het pand verlaten.


Personeel, kennissen en de politie hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld en gezien de situatie van de man en de kou werd besloten om een politiehelikopter in te zetten. Er werd ook direct een SMS-Alertbericht verstuurd met informatie over de vermiste man.


Aangezien er door de weersomstandigheden in het westen van het land geen helikopter vanaf Schiphol kon opstijgen, werd contact met de Duitse politie opgenomen. Hier kon men vanaf Düsseldorf assistentie verlenen, waarop twee Nederlandse agenten naar Emmerich zijn gereden. Hier werd met de bemanning de zoekactie doorgenomen. Andere politie-eenheden waren nog in het gebied aan het zoeken.


Kort na 01.00 uur signaleerde de warmtebeeldcamera van de heli een man die op een zandpad lag. Surveillance-eenheden werden naar de locatie gestuurd en troffen daar de vermiste man aan. Hij was nogal onderkoeld en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is hij ter observatie opgenomen.


2011004633

|     |Aalten - Fietsers gewond door gladheid                    |

In Aalten zijn maandag 10 januari zeker vier fietsers gewond geraakt door de gladheid. Eén van hen, een 61-jarige Aaltense, liep een gebroken enkel op.


De gladheid zorgde maandag voor diverse aanrijdingen en ongevallen in de Achterhoek. Opvallend was het aantal gewonde fietsers in Aalten. Hier gingen op de Bredevoortsestraat-weg, de Varsseveldsestraat en de Bonifaciusstraat mensen door de gladheid onderuit.


Rond 09.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen over de ongevallen. Naast de vrouw met een gebroken enkel, liep een 54-jarige Aaltense een hoofdwond op en werd met de ambulance naar de dokterspost gebracht. Een 54-jarige Aaltenaar liep heupletsel op en een 51-jarige plaatsgenoot werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De gemeente Aalten is verzocht om extra te strooien.


In Doetinchem raakte omstreeks 09.25 uur een 19-jarige Doetinchemse op de Abdijlaan met haar auto van de weg en botste tegen een boom. De auto raakte zwaar beschadigd, de vrouw kwam met de schrik vrij.
In Beek is omstreeks 13.10 uur een busje door de gladheid op de Arnhemseweg in een slip geraakt. Het voertuig kwam op zijn kant terecht en de 23-jarige bestuurder uit Oosterbeek raakte niet gewond.

|     |Neede - Overstekende voetganger gewond bij aanrijding     |

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij op maandag 10 januari op de Parallelweg in Neede een voetganger gewond raakte bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Haaksbergen, is naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht.


De aanrijding werd omstreeks 07.30 uur bij de alarmcentrale gemeld. De voetganger was uit de bus gestapt en wilde achter de bus de rijbaan oversteken. Hierbij ontstond een aanrijding met een 25-jarige automobilist uit Eibergen, die zo blijkt uit een eerste onderzoek, deze aanrijding niet meer kon voorkomen. Het slachtoffer liep in ieder geval een gebroken arm en hoofdletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.


2011004157

|     |Halle - Drempt - Netterden - Snelheidscontroles na        |
|     |klachten                                                  |

De politie heeft maandag 10 januari in diverse dorpen in de Achterhoek snelheid-controles gehouden. Deze werden uitgevoerd naar aanleiding van klachten van aanwonenden of andere verkeersdeelnemers. Diverse bestuurders werden bekeurd.


De controles vonden plaats aan de Halle-Heideweg in Halle. Op deze 60-km weg werden tien bestuurders bekeurd en de hoogst gemeten snelheid was 108 km. In Drempt werd een radarcontrole uitgevoerd aan de Zomerweg. Dit betreft een 30-km zone en het toezicht was gericht op de veiligheid van de scholieren van de plaatselijke school. Hier werden vier bestuurders bekeurd en 48 km was de hoogst gereden snelheid. Op de Wildenborchseweg in Vorden waar veel fietsers rijden, werden twee bestuurders bekeurd die de geldende 60 km overschreden. Hier reed één van hen 95 km per uur.
Aan de Acacialaan in Netterden werd gecontroleerd naar aanleiding van klachten. Hier werden geen snelheidsovertredingen vastgesteld.

|     |Didam  - Rijden zonder rijbewijs                          |

De politie heeft maandag 10 januari een 29-jarige man uit Tilburg bekeurd. Hij werd op de Els in Didam achter het stuur van een auto gecontroleerd en bleek geen rijbewijs te hebben.


Agenten controleerden de man rond 16.50 uur. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en kon zich ook niet legitimeren. Hij werd aangehouden. Er werd een onderzoek ingesteld of het daadwerkelijk om de Tilburger ging, en pas daarna kon hij met twee bekeuringen het politiebureau verlaten.


2011004529

|     |Doetinchem - Alcoholcontrole na avondje                   |

De politie heeft maandag 10 januari aan het begin van de nacht in Doetinchem een alcoholcontrole gehouden. Een 33-jarige Doetinchemmer bleek teveel te hebben gedronken en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Een avondje kaarten, een training bij de plaatselijke sportclub, een vergadering of gewoon een verjaardag, allemaal momenten waarbij soms alcohol wordt gedronken en men aan het verkeer gaat deelnemen. Reden waarom de politie laat op de avond in Doetinchem een alcoholcontrole hield. Van de 33 bestuurders bleken er twee gedronken te hebben. Eén, een 33-jarige bestuurder van een brommobiel, had als beginnend bestuurder teveel gedronken. Hij blies op het politiebureau 0.6 promille terwijl 0.2 promille het maximaal toegestane is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011004646

|     |Lichtenvoorde- Politie zoekt getuigen vernieling          |

De politie zoekt getuigen van een vernieling. Een automobilist kreeg maandagmiddag 10 januari rijdend op de Europaweg in Lichtenvoorde vanaf een viaduct iets op zijn auto gegooid wardoor de voorruit sprong. Getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.


Een 24-jarige automobilist uit Enschede reed maandag omstreeks 17.50 uur over de N 18 toen er vanaf het viaduct iets naar beneden werd gegooid. De voorruit werd hierdoor vernield. Twee tieners die hiervoor verantwoordelijk waren, namen de benen.

|     |Neede - Gestolen auto uitgebrand aangetroffen             |

De politie vraagt getuigen van de diefstal van een zwarte Fiat Fiorino vanaf een parkeerplaats aan de Hessenweg in Neede. De diefstal vond op zondag 9 januari plaats.


De 54-jarige eigenaar parkeerde zijn hagelnieuwe auto zondag omstreeks 18.30 uur op de parkeerplaats van de bibliotheek aan de Hessenweg in Neede. Enkele uren later moesten agenten hem melden dat de auto uitgebrand in Enschede was aangetroffen. De politie zoekt getuigen van de diefstal in Neede. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --