Gemeente Edam-Volendam

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2011

De gemeente wil graag dat alle inwoners meedoen in de samenleving. De Wet maatschappelijke ondersteuning helpt mensen die het nodig hebben om te kunnen blijven participeren.

Jaarlijks onderzoekt de gemeente hoe de bewoners hun leefomgeving ervaren en of zij weten waar ze terecht kunnen met vragen over wonen, welzijn en zorg.

Over 2010 wordt er voor het eerst een ander klanttevredenheidsonderzoek Wmo gedaan, genaamd `Belevingsonderzoek prestatievelden 1 t/m 4´.

Informatie over Prestatieveld 1
leefbaarheid en sociale samenhang

Informatie over Prestatieveld 2
preventieve ondersteuning jeugd

Informatie over Prestatieveld 3
informatie, advies en cliëntondersteuning

Informatie over Prestatieveld 4
mantelzorg en vrijwilligers

De aanmelding is naar de SGBO-Benchmarking gegaan en zij zullen het onderzoek begin 2011 gaan uitvoeren. Het betreft een standaardonderzoek, wat wil zeggen dat de vragenlijst vaststaat. Hiervoor is gekozen omdat zo de resultaten van gemeenten onderling kunnen worden vergeleken en de kosten laag gehouden kunnen worden.

Middels een aselecte steekproef zullen 1500 bewoners van 18 jaar en ouder worden benaderd. Bij de vragenlijst zal een begeleidende brief worden meegestuurd. Wanneer alles volgens planning verloopt wordt in week 22 (1^e week juni) het eindrapport verwacht in digitale vorm. Enige tijd later wordt de papieren exemplaren verstuurd.