Politie Twente

15-jarige aangehouden voor misbruik 112 Almelo
Een 15-jarige jongen uit Almelo werd maandagmiddag 10 januari aangehouden, omdat hij een valse melding via 112 heeft doorgegeven.

Maandag 10 januari omstreeks 15.15 uur kreeg de 112 alarmcentrale een melding van een woningbrand aan de Duparcstraat in Almelo. Omdat dit een valse melding betrof ging de politie op onderzoek uit naar de melder. Dit bleek een 15-jarige jongen te zijn die in dezelfde straat woont. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon de 15-jarige met zijn moeder weer naar huis. (2011002741)

Hennepplantage ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 10 januari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Pluimstraat in Enschede aangetroffen.

Op maandag 10 januari omstreeks 14.00 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Pluimstraat in Enschede. In een woning werden in totaal 250 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de bewoner, een 38-jarige man, zal proces-verbaal worden opgemaakt (2011002758)

Automobiliste gewond bij aanrijding Hengelo
Een 22-jarige automobiliste uit Haaksbergen raakte maandag 10 januari gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Maandag 10 januari omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo. Een 22-jarige automobiliste kwam vanaf de A1 en kreeg een groenlicht om linksaf de Bornsestraat op te rijden. Op de kruising kwam zij in aanrijding met een 37-jarige automobiliste uit Oldenzaal. Zij reed over de Bornsestraat, gaande in de richting van het centrum van Hengelo. Vermoedelijk reed de 37-jarige door het rode verkeerslicht. Een aanrijding was het gevolg. De 22-jarige raakte gewond en werd ter controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011002652)

Automobilisten verrast door gladheid Enschede / Deurningen (gem. Dinkelland) Maandagmorgen 10 januari werden diverse aanrijdingen gemeld doordat automobilisten werden verrast door de gladheid.

Maandagmorgen 10 januari omstreeks 08.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Deurningerstraat in Deurningen (gem. Dinkelland). Een 56-jarige automobilist uit Hengelo verloor, vermoedelijk door gladheid, de controle over zijn voertuig. De 56-jarige kon te nauwer nood een parallel fietsende man ontwijken en kwam met zijn auto in de sloot tot stilstand. De automobilist raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 09.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Vliegveldstraat in Deurningen. Een 53-jarige automobiliste uit Enschede reed over de Vliegveldstraat. Zij verloor vermoedelijk door de gladheid de controle over haar voertuig en kwam met de auto in de naastgelegen sloot tot stilstand. De 53-jarige raakte gewond en werd voor verder onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 22.00 uur verloor een 28-jarige automobilist uit Twello de controle over zijn voertuig op de Lonnekerveldweg in Enschede. Ook hier was vermoedelijk de gladheid debet aan. De auto sloeg over de kop en kwam tot stilstand. de automobilist kon zelf uit zijn voertuig komen en had geen letsel. (2011002642 / 2011002595 / 2011002839)

Scooterrijdster gewond bij aanrijding met automobilist Rijssen
Een 17-jarige scooterrijdster uit Rijssen raakte maandag 10 januari gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Maandagavond 10 januari omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Nijverdalseweg in Rijssen. Een 52-jarige automobilist uit Rijssen reed over de Butaanstraat, gaande in de richting van de Spoelerstraat. Toen de automobilist de kruising met de Nijverdalseweg wilde oversteken, zag hij een 17-jarige scooterrijdster uit Rijssen over het hoofd. De 17-jarige reed over de Nijverdalseweg, gaande in de richting van de Ambachtsstraat. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 17-jarige werd enkele meters meegesleurd door de auto. Zij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. (2011002817)

Tijdens een verkeerscontrole in Almelo zijn 27 processen-verbaal uitgeschreven Almelo
De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Almelo op maandag 10 januari 27 processen-verbaal uitgeschreven. Op diverse plaatsen in Almelo werd gecontroleerd.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, niet hands-free telefoneren, onverzekerde auto, negeren van het rode verkeerslicht en diverse andere overtredingen. Van één auto werd het kentekenbewijs ingevorderd omdat de technische staat van de auto niet deugde. De auto had een lekkend brandstofsysteem en een verrot chassis. (2011002720)