Talis


Steeds meer belangstelling in kopen huurwoning

De belangstelling voor het kopen van de eigen huurwoning van Talis neemt toe.

Ook woningcorporatie Talis merkt dit. Huurders zijn of gaan in gesprek met adviseurs van VoVwoon, een bureau dat Talis-klanten begeleidt bij het maken van een keuze tussen huur of koop.

Talis biedt onder de noemer âEen Eigen Huisâ huurwoningen te koop aan in diverse wijken in Nijmegen en Wijchen. Deze maand krijgt een aantal bewoners in Wijchen een brief met daarin een aanbod om onder gunstige voorwaarden het huurhuis van de corporatie over te nemen. Volgende maand krijgen bewoners uit de Nijmeegse wijk Aldenhof eenzelfde brief. De koper koopt de woning onder koopgarant voor een bedrag dat tot 25% lager ligt dan de normale koopprijs. Daarbij is hij volledig eigenaar van de woning. Talis biedt terugkoopgarantie, gaat de eigenaar in de toekomst verhuizen dan koopt Talis de woning terug. Op de website www.taliseigenhuis.nl is meer informatie te vinden. Veel geïnteresseerden meldden zich al aan.

De belangstelling van huurders voor koopwoningen is een landelijke trend, zo blijkt uit recent onderzoek door Peil.nl in opdracht van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Ongeveer 260.000 huurders zijn op zoek naar een koopwoning. Uit de cijfers blijkt ook dat een op de tien huurders de huidige woning van de woningcorporatie zou willen kopen. Talis is van mening dat met het initiatief âEen eigen huisâ het voor de doelgroep die nu net geen woning naar hun behoeftes kan kopen, een eigen huis een stap dichterbij komt. Daarmee blijft de woningcorporatie bij haar kerndoelstelling om mensen met een moeilijke positie op de woningmarkt te helpen.