Gemeente Grave

BOAâs Land van Cuijk & Boekel werken samen

Donderdag 6 januari 2011 is het formele startschot gegeven voor de samenwerking tussen en uitwisseling van de 12 Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOAâs) die in de gemeenten binnen het Land van Cuijk en gemeente Boekel werkzaam zijn.

Deze vorm van operationele samenwerking tussen de gemeenten Cuijk, Boxmeer, St. Anthonis, Mill & St. Hubert, Boekel en Grave is een direct en succesvol resultaat van een eerdere aanzet tot samenwerking tussen de gemeenten. Deze specifieke vorm van samenwerking is gebaseerd op een met politie en justitie opgesteld convenant, waarbij de BOAâs formeel bevoegd zijn geworden om ook buiten hun eigen directe gemeentelijke werkgebied te kunnen opereren. Het betreft het werkgebied Land van Cuijk en Boekel.

De samenwerking zal vooral zichtbaar zijn bij de wederzijdse ondersteuning bij bijvoorbeeld grote evenementen zoals doorkomst 4-daagse en wielerronde van Boxmeer e.d. Daarnaast kunnen de BOAâs specifieke handhavingprojecten op specifieke momenten hun dagelijkse werkzaamheden in een andere gemeente uitvoeren (denk aan hondenpoepbeleid, milieuzaken e.d.). Zo ook ontstaat de mogelijkheid om eens bij elkaar âin de keukenâ te kijken.

Informatie
Veiligheidsbureau, (0486) 477 277.