Gemeente Grave

Sancties voor onjuist geparkeerde fietsen bij het stadhuis Grave

Er is geconstateerd dat er al langere tijd dagelijks sprake is van foutief geparkeerde fietsen voor het stadhuis. De toegankelijkheid van het gebouw waarin het stadhuis, Mooiland Maasland en het BHIC zijn gehuisvest, wordt hierdoor ernstige belemmerd. Daarnaast belemmeren de fietsen met grote regelmaat de veilige doorgang op het troittoir.

Nieuwe borden
Het college van Burgemeester en Wethouders wijst erop dat er binnen de door de gemeenteraad vastgestelde Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) een gebied is ingesteld waar fietsen niet mogen worden geparkeerd (artikel 5.12 APV) Uiteraard zijn er binnen de APV ook locaties aangewezen waar dat wel mogelijk is.
De gemeente Grave heeft ter verduidelijking van de fietsparkeermogelijkheden voor het stadhuis zorg gedragen voor nieuwe verkeersborden die de parkeerverboden fietsen/bromfietsen nabij het stadhuis duidelijk aangeven. Met het plaatsen van deze borden zal de Gemeente Grave gaan starten met het reguleren van het fiets parkeer gedrag in het gebied rondom het busstation en ingang stadhuis. Gezien de overgang naar deze nieuwe situatie zal er bij constatering van foutief geparkeerde fietsen, in eerste instantie door de BOAâs waarschuwend worden optreden.

Verwijderen
Vanaf 14 februari 2011 zal er daadwerkelijk handhavend worden opgetreden. Foutief en gevaarlijk geplaatste geparkeerde fietsen zullen vanaf dat moment worden verwijderd door de gemeente. Onder foutief en gevaarlijk wordt ook verstaan het blokkeren van het trottoir ter hoogte van de fietsrekken/ nietjes. Fietsen dienen tussen de nietjes geplaatst te worden en niet er voor. Tegen betaling van een sanctiebedrag van â¬25, - aan de gemeente Grave, kunt u uw verwijderde fiets weer terugkrijgen.

Parkeren fietsen en bromfietsen
Het is dus van belang dat u uw fiets plaatst in de daarvoor bestemde stallingmogelijkheden zoals bijvoorbeeld in de gemeentelijke bewaakte fietsenstalling direct bij het busstation of buiten het aangewezen gebied. U kunt het aangewezen gebied herkennen aan de borden die zijn geplaatst langs alle toegangswegen naar het gebied. Daarnaast zijn bij het stadhuis ter verduidelijking verkeersborden geplaatst met informatie over de parkeerverboden fietsen/bromfietsen met daarop de uitzonderingen en waarschuwing van verwijdering. Indien u veilig uw fiets wilt stallen, dan kunt u uw fiets tegen betaling van een bedrag van â¬0,50 per dag of â¬5,00 per maand plaatsen in de aanwezige gemeentelijke bewaakte fietsenstalling.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Veiligheidsbureau, (0486) 477 277.