SiSense Prism Business Intelligence door WeFi geselecteerd om grote gegevensverzamelingen te analyseren

11/01/2011 14:02

PR Newswire

TEL AVIV, Israël, January 11, 2011 /PRNewswire/ -- SiSense, een leverancier van toonaangevende oplossingen voor business intelligence (BI), heeft aangekondigd dat zijn software Prism BI (http://www.sisense.com/?sis_src=PR?1=WeFI) door WeFi is geselecteerd om een snel groeiende database van meer dan 600 miljoen rijen gegevens te analyseren en daarover te rapporteren. WeFi is een internetbedrijf dat zijn miljoenen gebruikers helpt om de meer dan 75 miljoen wifi-toegangspunten te vinden en te gebruiken die over de hele wereld verspreid liggen en deel uitmaken van het systeem.

WeFi was op zoek naar een oplossing voor business intelligence (http://www.sisense.com/solutions-bi.aspx?sis_src=PR?1=WeFI) waarmee snelle analyses kunnen worden uitgevoerd met grote hoeveelheden gegevens en geavanceerde rapporten kunnen worden opgesteld, onder meer over het gedrag van de miljoenen WeFi-gebruikers, de prestaties en activiteiten van de draadloze netwerken waarmee zijn gebruikers verbonden zijn, en de registratie van de activiteiten van actieve cliënten. Bovendien wilde het bedrijf een oplossing vinden die analisten in staat zou stellen om rapporten, dashboards en analyses op te stellen en aan te passen zonder veel steun van IT-personeel te vereisen.

SiSense werd gekozen in plaats van concurrerende In-Memory BI-leveranciers vanwege de eenvoudige implementatie, snellere responstijd van de queries, betere schaalbaarheid, lagere totale eigendomskosten en het gebruiksvriendelijke ontwerp van de rapporten en het dashboard. Spoedig na de implementatie van Prism waren de gebruikers in het bedrijf al bezig met het creëren van hun eigen analyses en rapporten.

WeFi maakt momenteel voor de meeste rapporten en BI-dashboards gebruik van Prism (http://www.sisense.com/prism.aspx?sis_src=PR?1=WeFI) en het maakt daarbij gebruik van een gewone pc met een Xeon 5520 CPU, 64GB RAM en Windows 2003 als server.

"Een van de belangrijkste voordelen van WeFi zijn onze data. Prism is een belangrijk wapen in ons strategisch arsenaal," aldus Amit Shaked, vicepresident van Products & Marketing van WeFi. "Zakelijke gebruikers hebben enorm veel vrijheid om hun eigen dashboards en rapporten te creëren en te wijzigen, waardoor het verwerven van inzicht in nieuwe gegevens veel sneller verloopt."

"SiSense is de regels van de BI-industrie aan het herschrijven door krachtige en schaalbare BI beschikbaar te maken voor alle bedrijven en afdelingen, groot of klein, zonder dat daar grote initiële investeringen ,tijdrovende uitvoeringsprojecten of voorafgaande BI-ervaring voor nodig zijn", aldus Elad Israeli, CEO van SiSense. "WeFi is daar een perfect voorbeeld van: het is een bedrijf dat zijn belangrijke strategische beslissingen neemt op basis van dagelijkse analyses van grote en snel groeiende hoeveelheden gegevens."

Over SiSense

SiSense (http://www.sisense.com) herdefinieert business intelligence (BI) door het beschikbaar stellen van BI van bedrijfskwaliteit aan alle bedrijven en afdelingen, groot of klein. Het is de missie van SiSense om klanten in een paar uur of dagen in staat te stellen rapporten, interactieve dashboards en ad hoc analyse-instrumenten van hoge kwaliteit te creëren zonder de kosten, hardware of langere tijden die conventionele datawarehouses of OLAP-oplossingen daarvoor nodig hebben. De unieke, allernieuwste technologieën van SiSense laten zelfs mensen zonder voorafgaande ervaring met BI een complete BI-oplossing van het begin tot het eind snel en eenvoudig implementeren zonder concessies te doen aan functionaliteit, schaalbaarheid, beheersbaarheid, flexibiliteit, governance, samenwerking of gebruiksgemak. SiSense is uniek op de markt en biedt klanten de mogelijkheid om volledig functionerende BI-applicaties te leveren aan zakelijke gebruikers zonder voorafgaande kosten, zonder professionele dienstverlening en zonder risico's - er wordt enkel een bescheiden maandelijks bedrag betaald.

Over WeFi

WeFi (http://www.wefi.com) helpt zijn gebruikers over de hele wereld wifi te vinden en te gebruiken. WeFi voorziet in de hulpmiddelen om gebruikers in staat te stellen het wereldwijde wifi-netwerk in kaart te brengen. De toegewijde gemeenschap van het bedrijf heeft reeds 75 miljoen toegangspunten over de hele wereld ontdekt. WeFi wordt gefinancierd door Lightspeed Venture Partners, Pitango Venture Capital en Gemini Israel Funds.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Adi Azaria E-mail: adi.azaria@sisense.com Tel.: +1-607-821-0629 (US/Canada) of +972-9-885-7973

SiSense Ltd

CONTACT: Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: AdiAzaria, E-mail: adi.azaria@sisense.com , Tel.: +1-607-821-0629 (US/Canada)of +972-9-885-7973.






-