Gemeente Leudal


Nieuws

Kampioenen Leudal 2010 gehuldigd en uitreiking Leudal Cultuurprijs 2010

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leudal op 4 januari jl. werden door burgemeester Arno Verhoeven de kampioenen uit Leudal gehuldigd.
Dit feestelijk gebeuren vond plaats in 'CC de Zaal' in Heythuysen.

Ook in 2010 telde de gemeente Leudal weer veel kampioenen. Alle zijn opgenomen in het Ereboek van de gemeente Leudal en ontvingen uit handen van de burgemeester naast een cadeau, een oorkonde voor de door hun geleverde prestatie.

Hier volgt een overzicht van de kampioenen:


* De kujelvlokskes Kelpen - Oler onder leiding van Anita Sentjes: Nederlands kampioen garde- en showdans

* Maxim Steijvers Ell: Nederlands kampioen brood - en banketbakken klasse consumptief breed

* Arthur Hendrickx Heythuysen: Uitgeroepen tot schaakvrijwilliger van het jaar

* Celine Brouns Ittervoort: Nederlands kampioen saxofoon-sopraan tijdens NK blazers solisten & ensembles

* Michel Peulen Neer: brons tijdens Europees jeugdkampioenschap zeilen Yngling - klasse

* Mireille van Daal Kelpen-Oler: Nederlands kampioen zwemmen redden (lid Reddingsbrigade Weert)

* Jos Menten Haelen: winnaar (met teamgenoot) FIA WK GT1 race te Spa Francorchamps. (eerste Limburgers die deze titel binnen haalde)
* John Rietman Venlo: winnaar beste zorgidee van Nederland met de zorg televisie (Proteion)

* Loes Vandewal Roggel: Nederlands kampioen zaalhandbal (dames B vereniging Loreal)

* Maud Custers Ell: Nederlands kampioen indoor junioren en Nederlands kampioen outdoor junioren.

* Koen Meevissen Horn:Goud beste schoonmaakteam tijdens Europees kampioenschap voor beroepen (Euroskills) alsmede Goud voor prestaties als supervisor

* Harold Schroijen Neeritter: Winnaar titel Groeat Limburgs Buuttekampioen 2010. Uitgevoerde buut: Harie geit nao de kèrmis
* Leden van Aoreven (zwemmend redden)

+ Martin Teley Heythuysen:
o 3e plaats WK lifesaving op onderdeel 4 x 50m medley relay o Nederlands Kampioen Pool Events (individueel), Zwemmend Redden (estafette
o en Ocean Events (estafette)

+ Peter Crijns Buggenum:
o 2e plaats W.K. Life Saving op onderdeel Line Throw o 3e plaats W.K. Lifesaving op onderdeel 4 x 50m Medley Relay (torpedo estafette)
o Nederlands Kampioen Zwemmend Redden- en Ocean Events (estafette)

+ Stefan Teley Heythuysen:
o 1e plaats tijdens Europees Junioren Kampioenschappen Lifesaving onderdeel Line Throw
o 3e plaats op onderdeel 4 x 25m Popvervoeren
+ Majke van Bommel Baexem:
o 2e op onderdeel Linethrow tijdens de junior Lifesaving European Championships

+ Anika van Dam Roggel:
o Nederlands Kampioen ILSE (individueel) Nederlands record op de
o 50m torpedoboei

+ Ruud Bex Haelen:
o 3e plaats op onderdeel 4 x 25m Popvervoeren tijdens Lifesaving European Championships
+ Marjolein Peulen Neer:
o Goud op onderdeel Surf Race (individueel) en Linethrow (team)
o 5 x zilver (individueel ) op onderdelen 200m hindernis, 2 km beachrun, beach- sprint, beach-flags en boardrace o 2 x brons (individueel) op onderdeel 50 m Popduiken en 100m Lifesaver
o 2 x brons (team) op onderdelen Surf-relay en Board-relay
* Meisjes aspiranten Aoreven: Daphne Dols, Melissa Hebben, Milou van Beusekom, Wendy Veugen, Inga van Dam Nederlands kampioen aspiranten zwemmend redden voor ploegen.

Op de foto alle Kampioenen 2010. Er ontbreken Koen Meevissen en Harold Schroijen. Loes Vandewal werd vertegenwoordigd door moeder Bea Vandewal

Alle kampioenen 2010. Op de foto ontbreken Koen Meevissen en Harold Schroijen. Loes Vandewal werd vertegenwoordigd door moeder Bea Vandewal.

Uitreiking Leudal Cultuurprijs 2010

Ook hebben op 4 januari voor de eerste keer de uitreiking van de Leudal Cultuurprijs en de Leudal publieks-cultuurprijs plaatsgevonden. Voor de cultuurprijs komen evenementen in aanmerking die o.a. met een bescheiden budget zijn gerealiseerd, een breed bereik hebben. Ook is er gekeken naar de uitstraling die van de evenementen uitgaat voor Leudal als culturele gemeente en gemeenschappen en de Leudalpromotie in algemene zin.
De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Arno Verhoeven en mevrouw Bertha Verhoeven, jurylid Leudal Cultuurprijs 2010.

Winnaar Cultuurprijs: Stichting Kunst en Cultuur Horn

De Stichting Kunst en Cultuur Horn ontving de Leudal Cultuurprijs ter waarde van EUR 750,- voor de organisatie van de Glasexpo in Horn.

De Stichting organiseert al 11 jaar een van de meest prestigieuze glasexposities van Nederland en daarmee ook in de eu-regio. Toonaangevend voor de glaskunst in Nederland en niet meer weg te denken aan het firmament van kristal, glas en design.
Niet alleen glaskunstenaars maar ook vooraanstaande kunstgaleries uit Nederland, België en Duitsland zijn aanwezig om hun kunstvolle objecten te etaleren in de kalme en inspirerende ambiance van het eeuwenoude kasteel Horn. De opbrengsten van de Glasexpo komen ten goede aan het Horner verenigingsleven en Harmonie de drie hoorns in het bijzonder.

De jury roemt het doorzettingsvermogen, maar waardeert de glasexpo het meest om de kwalitatief goed ingerichte expositie in een geweldige ambiance.

Bestuur Stichting Kunst en Cultuur Horn neemt cheque in ontvangst Bestuur Stichting Kunst en Cultuur Horn neemt cheque in ontvangst.

Winnaar Publieks-Cultuurprijs: Festival ELL-NIÑO

De Stichting POP-ELL ontvangt de Leudal publieks-cultuurprijs ter waarde van EUR 500,- voor het festival ELL-NIÑO.

In 1998 werd voor het eerst een openluchtfestival gehouden op het kerkplein in Ell. De eerste twee edities heette dit festival Mini-Rock maar na twee jaar werd het omgedoopt tot het ELL-NIÑO Festival. Het festival groeide in drie jaar tijd uit tot een festival met Eu-regionale uitstraling en een bezoekersaantal van ca. 1500 personen. ELL-NIÑO is gratis toegankelijk en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Pop-Ell. Van metal tot ska en van blues tot pop, voor ieder wat wils!

De jury roemt ook hier de kracht en het doorzettingsvermogen van de stichting om ieder jaar weer een dergelijk festival te kunnen organiseren.