Gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen feliciteert Rob Baan met Tuinbouwondernemersprijs

Rob Baan uit Enkhuizen mocht 4 januari de Tuinbouwondernemersprijs 2011 in ontvangst nemen. Rob is directeur van Koppert Cress in het Zuid-Hollandse Monster en nam de prijs in ontvangst tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Productschap Tuinbouw op de Keukenhof. In het juryrapport wordt Koppert Cress geroemd vanwege haar creatieve, voedselveilige producten en eigenzinnige markt benadering.

Koppert Cress produceert cressen en specialties die onder het motto Architecture Aromatique op de markt worden gezet. Het team van Koppert Cress heeft gekozen voor een eigen benadering van de eindverbruikers van haar product: topkoks wereldwijd. Deze hebben de Micro-Vegetables ontdekt en gebruiken ze als verrijking van hun gerechten. Het bedrijf heeft vestigingen in Monster en New York en een nauw samenwerkingsverband in Japan. Een aantal cressen zijn met het label Discover Freshhh ook voor de consument beschikbaar.

Het jury rapport
Koppert Cress is een producent van innovatieve, creatieve en voedselveilige microgroenten voor de internationale top-gastronomie. De natuur is de inspiratie van het bedrijf, reden waarom zo milieuvriendelijk mogelijk wordt geteeld. Koppert Cress is de laatste jaren flink gegroeid door een bijzonder eigenzinnig marktbenadering. Om in contact te blijven met de eindklant worden vele inspirerende activiteiten ontplooid., aldus de jury.

Bekijk hier de video:

Uiteraard staat meer informatie op de website
http://benelux.koppertcress.com

In het midden: Rob Baan

Foto: Gerard-Jan Vlekke