Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

HBD brengt nieuwe ideeëngids lokale verssamenwerking uit

11/01/2011

In een tijd van hevige concurrentie moeten zelfstandige ondernemers zich optimaal onderscheiden en waar mogelijk de krachten bundelen. Dat geldt voor winkeliers in het algemeen en versspecialisten in het bijzonder. Daarom brengt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in samenwerking met de brancheorganisaties ADN (groentemannen), KNS (slagers), NBOV (brood- en banketbakkers) en NBPW (poeliers) een nieuwe ideeëngids voor lokale verssamenwerking uit.

De nieuwe ideeëngids vervangt de ideeëngids die het HBD een paar jaar geleden heeft uitgebracht en die veelvuldig door versondernemers is geraadpleegd. De gids is uitgebreid met nieuwe mogelijkheden om samen te werken en bevat informatie over de vormen van verssamenwerking, een stappenplan voor verssamenwerking, ideeën voor gezamenlijke acties, een overzicht van succesfactoren en valkuilen en veel praktische tips. De ideeëngids is geschreven op basis van praktijkervaringen van versondernemers.

De ideeëngids kan gratis worden gedownload via www.verssamenwerking.nl. De informatie uit de gids komt in beknopte vorm ook terug op de website, aangevuld met een verskalender met feestdagen en evenementen waarop versondernemers kunnen inspelen en een test waarmee ondernemers kunnen ontdekken of ze geschikte partners zijn voor verssamenwerking.