Sint Franciscus Gasthuis
* Januari »

* 11 jan 2011

Topklinische Sint Franciscus Gasthuis ontvangt Menzis TopZorg-predikaten

Het Sint Franciscus Gasthuis is door zorgverzekeraar Menzis benoemd tot TopZorg ziekenhuis voor de behandeling van borstkanker, liesbreuk en staar. In 2010 ontving het ziekenhuis ook al TopZorg-predikaten voor de behandeling van amandelen en rughernia. Ziekenhuizen krijgen dit keurmerk als ze voor een bepaalde behandeling voldoen aan strenge eisen.

Selectieprocedure

Om een Menzis Topzorg-predikaat te ontvangen, moet een behandeling voldoen aan hoge eisen op het gebied van medische kwaliteit, snelheid van de toegang en kwaliteit van de informatie die de patiënt krijgt. Menzis baseert zich voor de medische kwaliteit van TopZorg op landelijke indicatoren die onafhankelijk zijn opgesteld. Daarnaast maakt Menzis gebruik van de ervaring en mening van patiëntenverenigingen om te achterhalen wat voor de patiënt belangrijk is als het gaat om goede zorg.

Topklinisch

Het topklinische Sint Franciscus Gasthuis is tevreden met het behaalde resultaat en trots op de inzet van alle medewerkers en medisch specialisten die hieraan hebben bijgedragen. Afgelopen jaren is veel geïnvesteerd om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. Het resultaat is dan ook in lijn met het behaalde borstkankerlintje van de BorstkankerVereniging, de resultaten uit het
patiënttevredenheidsonderzoek en de prijs van het Oogzorgnetwerk. Anderzijds blijven er, voor de lerende organisatie die het topklinische Sint Franciscus Gasthuis is, voldoende aanknopingspunten om te blijven werken aan continue verbetering.

Meer informatie vindt u via www.sfg.nl/kwaliteit of www.menzis.nl/topzorg.