Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Verlenging samenwerking met Regionaal Ondernemings Instituut (persbericht 003, 2011)

Om de lokale economie te versterken, is het faciliteren van starters van groot belang. Dit is ook één van de doelstellingen van het Economisch Beleidsplan 2010-2014. De gemeente Hoogezand-Sappemeer verlengt in dit kader haar samenwerking met het Regionaal Ondernemings Instituut (ROI) voor het jaar 2011.

Doelstelling van het ROI is het stimuleren van de werkgelegenheid binnen haar werkgebied. Dit doel wordt gerealiseerd door professioneel bedrijfsadvies laagdrempelig en bereikbaar te maken voor startende ondernemers en kleine bestaande bedrijven met financiële problemen (tot circa 10 personeelsleden).

Door bijdragen van gemeenten en een aantal grote bedrijven uit de regio kan het ROI de eerste 8 advies-uren gratis aanbieden en vervolgens werken tegen een gereduceerd uurtarief.

De dienstverlening van het ROI is gericht op het leveren van maatwerk aan individuele ondernemers. Samen met de ondernemer worden oplossingen gezocht in specifieke situaties. Het ROI ondersteunt ondernemers onder andere bij: het oplossen van financiële problemen; de aanvraag van Bbz-leningen; het schrijven van ondernemersplannen; het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken; bedrijfsdoorlichting en reorganisatie en bedrijfsovername, -staking en -waardering.

MKB-ondernemers die in de gemeente Hoogezand-Sappemeer gebruik willen maken van het ROI, kunnen contact opnemen met het bedrijvenloket van de gemeente Hoogezand-Sappemeer (Trees Alberts, tel. (0598) 373768, mailen kan ook: bedrijvenloket@hoogezand-sappemeer.nl).