Gemeente Nijkerk


Lancering website Centrum voor jeugd en gezin: www.cjgnijkerk.eu

Op dinsdag 11 januari heeft wethouder C.J. Windhouwer de website van het Centrum voor Jeugd en gezin in Nijkerk gelanceerd.

Het Centrum voor Jeugd en gezin opent haar deuren in mei. Vooruitlopend daarop kunnen ouders, opvoeders en jongeren vanaf nu op www.cjgnijkerk.eu kijken om een antwoord te krijgen op vragen over opvoeden en opgroeien.

De website bestaat uit de hoofdcategorieën Algemeen, Kinderwens, Zwanger, Baby, Peuter, Kind, en Jongere. In al die hoofdgroepen staan diverse onderwerpen beschreven. Voorbeelden daarvan zijn gezondheid, relaties, werken, groei en ontwikkeling, gedrag, opvang, seksualiteit enzovoorts. Concrete onderwerpen als pesten, genotmiddelen, rouwverwerking en slaapgedrag zijn slechts een greep uit de veelheid aan onderwerpen waarover u informatie kunt vinden.

Wethouder Windhouwer gaf tijdens de officiële lancering aan dat het CJG een belangrijke hulp kan zijn voor iedereen die vragen heeft over opvoeden en opgroeien. Dat geldt niet alleen voor het fysieke CJG, maar ook voor de website. De wethouder liet symbolisch een hele grote ballon met daarop de naam van de website van het CJG de lucht in. Aan de lancering was ook een ballonnenwedstrijd gekoppeld voor alle scholen in de gemeente Nijkerk.