Gemeente Eindhoven

Paulien Pistor nieuwe gemeentesecretaris gemeente Eindhoven

Het college van Burgemeester & Wethouders heeft Paulien Pistor (1967) benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Eindhoven. Paulien Pistor volgt hiermee per 15 april 2011 waarnemend gemeentesecretaris Ad Verbakel op.

De gemeente Eindhoven is bezig met een omvangrijke bezuinigingsoperatie en zal een andere verhouding met partijen en burgers in de stad aangaan. Aansturing van met name deze processen is de uitdaging waar de nieuwe gemeentesecretaris voor staat. Paulien Pistor is daarvoor de juiste, verbindende persoon. "In de gesprekken die we met Paulien hebben gevoerd, zijn wij er van overtuigd geraakt dat zij de kwaliteiten en ervaring heeft om de gemeente de komende jaren verder te brengen", aldus wethouder Staf Depla van personeelszaken.

Sparringpartner en leider

De gemeentesecretaris is sparringpartner van het college van B&W, de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie en voorzitter van de directieraad. De gemeentesecretaris moet met een strategische en toekomstgerichte visie leiding geven aan de opgave waar de organisatie voor staat.

Achtergrond

Paulien Pistor maakt op dit moment deel uit van het management van de gemeente Haarlem, waar zij de functie vervult van Manager hoofdafdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving. Haar werkervaring ligt in het communicatievak, de gemeentelijke dienstverlening en zij heeft bijgedragen aan de organisatieverandering en -ontwikkeling van de gemeente Haarlem.

Paulien Pistor, 43 jaar en geboren te Wijchen studeerde Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarna heeft ze onder andere de opleiding Actueel Bestuursrecht en Modern Management aan de Bestuursacademie Nederland gevolgd en volgt ze momenteel de opleiding Bestuurlijk Leiderschap aan de Academie voor Management.
Haar persoonlijke belangstelling gaat uit naar golfen, motorrijden, skiën en yoga.

Paulien woont samen met haar partner in Haarlem. Voor haar functie zal zij woonruimte zoeken in Eindhoven.

Procedure

De werving voor de nieuwe gemeentesecretaris startte op 4 november jl. Toen werd de vacature zowel in- als extern opengesteld.