Politie Kennemerland

Wijkagenten Politie Kennemerland actief op Twitter

KENNEMERLAND, 11-01-2011

Sinds het begin van het jaar zijn er drie wijkagenten van het korps Kennemerland actief op Twitter. Via dit medium vertellen ze over hun dagelijkse werkzaamheden en belevenissen en leggen ze contact met bewoners van hun wijk.

De agenten laten via Twitter weten wat er in de wijk gebeurt, maar kunnen in de toekomst ook vragen stellen aan volgers. Bijvoorbeeld of er getuigen zijn van een vernieling van een auto of van straatmeubilair. Doordat de wijkagenten met name lokale volgers hebben, is de kans groter dat daadwerkelijke getuigen bereikt worden. Met het inzetten van Twitter als contactmiddel, is de politie voor buurtbewoners nu ook op die manier digitaal benaderbaar. Door te Twitteren over gebeurtenissen en zijn werkzaamheden in de wijk, blijven mensen daarnaast ook op de hoogte.

De wijkagenten hebben van tevoren een korte training gekregen over het gebruik van Twitter. Wat betreft de inhoud van de Tweets zal er door de wijkagenten altijd worden nagedacht of een boodschap niet schadelijk is voor een onderzoek en of het binnen de opsporingsberichtgevingregels van het Openbaar Ministerie valt. Zo mag een signalement van een verdachte bijvoorbeeld niet zo maar tot in detail vrijgegeven worden. Vanuit het korps zijn er geen andere spelregels opgelegd voor wat betreft het Twitteren, dan die in het bestaande contact met bewoners ook al gelden. Een kwestie van het gebruiken van het gezond verstand en goed politiewerk.

Twitter, 1-1-2 en 0900-8844
Via Twitter bestaat er de mogelijkheid om de wijkagent te benaderen met een vraag. Dit kan, maar hou er rekening mee dat Twitter geen middel is voor meldingen. De wijkagent is immers niet altijd in dienst. Is er met spoed politie nodig dan kan men bellen naar 1-1-2 en voor algemene meldingen naar 0900-8844.. Uiteraard blijft de wijkagent ook telefonisch bereikbaar, bel naar 0900-8844 om doorverbonden te worden met de wijkagent die u zoekt.

Binnen Kennemerland zijn er drie Wijkagenten actief op Twitter, namelijk:

Gerrit van de Pijl, Wijkagent Zuidbroek-Oosterwijk en Broekpolder Heemskerk

http://twitter.com/PolKenWijkagHZO

Stefan van Broekhuijsen, Wijkagent Boven de Baandert Heemskerk.

http://twitter.com/PolKenWijkagHBD

Mehmet Sinan, Senior BPZ Multi-Etnisch Politiewerk Basisteam IJmond-Noord

http://twitter.com/PolKenWijkagMEP

Ook namens het korps Kennemerland worden er Tweets verstuurd

http://twitter.com/politieKen