Universiteit Leiden

Leadership24 for the future

Het symposium Leadership24 was de afsluiting van de masterclass Leadership24. 24 studenten van verschillende masters hebben nagedacht over het concept leiderschap voor het jaar 2024. Studente Politicologie en Journalistiek & Nieuwe media Emy van Steekelenburg filmde het symposium.

Een team van 24 studenten heeft in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar leiderschap in 2024. Het team diende alles zelf uit te zoeken en in te vullen: de aanpak, probleemstelling, uitvoering, publicatie. Daarin zit het leadership-effect voor henzelf. Leaders lead. They take initiative ...

Zelfreflectie

De groep studenten ontwikkelde een nieuwe visie op leiderschap. Samen hebben zij een bundel uitgegeven met hun ideeën over leiderschap in de toekomst. Zelfreflectie blijkt een vaardigheid die nodig is voor leiders.

Symposium met o.a. vice-rector prof. dr. Rietje van Dam-Mieras over Sirius, een programma voor masterstudenten om leiderschap te ontwikkelen

Achtergrond

Leadership24 is een prestigieus jaarlijks terugkerend project voor de beste studenten van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden is van oudsher toeleverancier van de top van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap. De leiders van morgen zijn de topstudenten van vandaag. Zij zijn het die straks ministers zijn, internationaal vermaard onderzoeker of CEO van een grote multinational. Met Leadership24 worden deze studenten vanaf nu uitgedaagd.

De masterclass is een ontdekkingsreis voor de beste Leidse studenten naar wat (toekomstig) leiderschap eigenlijk inhoudt. De opdracht is ogenschijnlijk eenvoudig en simpel. Doe een breed onderzoek naar de verwachtingen van studenten, topmanageers, politici, ondernemers, CEO's, ambtenaren en de maatschappij op het gebied van leiderschap in 2024. Wat heeft ons land en de wereld nodig? En hoe kunnen Leidse studenten van nu, zij die in 2024 de topleaders zijn, de basis hiervoor leggen?

Sirius voor leiderschapstalent

De Universiteit Leiden biedt het Siriusprogramma om leiderschap te ontwikkelen
Nieuw programma voor masterstudenten ontwikkelt leiderschapstalent