Watersportverbond - KNWV
Eerste Goofie race van 2011 met veel wind

maandag 10 januari 2011

8 januari 2011 ging de eerste Goofie race van start. De
weerverwachtingen waren wisselend, maar één ding was zeker er zou veel wind staan.

Voor de zaterdagmorgen was de verwachting voor de Oosterschelde zuidenwind kracht 7 die in de loop van de middag zou afnemen en draaien naar zuidwest. De deelnemers die voor de wedstrijd naar Colijnsplaat kwamen varen meldde dan ook dat de omstandigheden met name voor Zierikzee behoorlijk ruw waren.

De Goofen besloten daarom een baan uit te leggen onder de kust van Noord-Beveland. Zo'n baan is niet erg spectaculair en daarom werden er drie korte kruisrakken in de baan gelegd.

Bij de start stond er inderdaad een harde wind, maar omdat de baan onder de kust lag konden de zeilers op mooi vlak water hun baan varen. Hoewel de wind in de loop van de middag wat afnam haalde sommige deelnemers recordsnelheden. Een deelnemer met motorpech kon na de finish door een collega deelnemer veilig de haven worden binnen gesleept.

Na afloop waren de 60 schippers en hun bemanning het er over eens dat het de moeite waard was geweest om ondanks de sombere voorspellingen het water op te gaan en dat er naar omstandigheden een leuk parkoer kon worden gevaren.