Gemeente Hoorn

Gouden sportpenning voor bridger Bauke Muller

Op dinsdag 11 januari ontving de heer Bauke Muller de gouden sportpenning van de gemeente Hoorn uit handen van wethouder Aart Ruppert. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn kampioenschap in de bridgesport. De heer Bauke Muller, inwoner van Hoorn, lid van BC de Lombard, heeft tijdens het EK 2009 in San Remo het kampioenschap behaald. De gouden sportpenning die hij hiervoor krijgt heeft de inscriptie: Europees Kampioen Bridgen 2009.

Prijzen en onderscheidingen Al eerder in 2005 ontving de heer Muller een zilveren sportpenning voor zijn kampioenschap tijdens het EK bridgen op Tenerife. Ook een wereldkampioenschap ontbreekt niet in het rijtje van prestaties die de heer Muller heeft behaald. In 1993 toen de sportpenning nog niet bestond kreeg de heer Muller de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn. Nederland werd voor het eerst in de geschiedenis Wereldkampioen Bridge.

In december 2010 heeft het Nederlandse team, met daarin de heer Muller, meegedaan aan de Champions Cup in Izmir, Turkije. Hieraan deden de beste 10 landen uit Europa mee. In de finale heeft het Nederlandse team van Italië gewonnen.